1. Home
  2. Alle guides
  3. Dæk med lav rullemodstand og andre sparetips til bilejere

Dæk med lav rullemodstand og andre sparetips til bilejere

Det er ikke blot dyrt at købe en bil men også at vedligeholde den. Hvis du ændrer dine kørevaner, vælger dæk med lav rullemodstand og sender din bil til regelmæssige eftersyn, kan der dog være mange penge at spare.

Læs videre for at få 14 tips til, hvordan du kan spare penge på din bil. Du kan hurtigt spare en hel del penge blot ved at ændre dine vaner en smule.

Spar penge tips til bilejere

Hvordan man gør

1

‘Grønne’ dæk
En af de mest effektive måder, hvorpå du kan reducere omkostningerne på din bil, er ved at bruge dæk med lav rullemodstand. Universitetet i München har påvist, at man kan spare flere penge ved at investere i dæk med lav rullemodstand, end hvis man investerer i automatisk start-stopsystem eller hybridmotor. Dækkene er relativt billige, og de er desuden mere miljøvenlige.

2

Vælg den billigste rute
Skal du rejse langt, eller kender du ikke vejen? Vælg et smart navigationssystem. Der er navigationssystemer, som ikke kun vælger den korteste vej men også den billigste. På den måde kan du spare penge på brændstof.

3

Overvej nøje hvilken bil, du bør købe
En billig eller brugt bil kan komme til at koste dig mere i længden. Husk desuden, at hvis du køber en populær model, vil udvalget af reservedele være større og billigere. Køber du derimod en sjælden model, kan reservedele koste tre gange så meget.

4

Respektér trafikreglerne
Kør roligt og kontrolleret. Hvis du kører for hurtigt, risikerer du ikke bare din egen og andre folks sikkerhed, men du kan også ende op med en dyr trafikbøde. Du sparer desuden penge på brændstof ved at accelerere roligt, ramme bremsen i tide, ikke speede op og køre i det højest mulige gear.

5

Lej en bil
Bruger du ikke din bil særlig tit? Så kan det hurtigt blive billigere at leje en bil. En bil, der står ubrugt i garagen, vil koste dig penge i forsikring og reparationer. Husk at leje en bil med automatgear – derved sparer du nemlig penge på benzin, da et manuelt gear spilder mere brændstof.

6

Del en bil
Et godt alternativ til at leje en bil er at dele en bil. Del din bil (og dine udgifter) med et familiemedlem, en ven eller en nabo. Du kan også dele bilen med flere personer og derved spare endnu mere. Det er selvfølgelig vigtigt at have en klar aftale om, hvornår hver person har adgang til bilen.

Vidste du...
Hvis du kunne flyve til månen i din bil, ville det tage næsten 200 dage, før du nåede frem.

Dæk med lav rullemodstand
7

Tøm dit bagagerum
Tøm din bil for overflødig ballast. Hvis du kører rundt med ekstra vægt, vil din bil bruge mere brændstof.

8

Billigt brændstof
Vælg en elbil eller en bil med lavt CO2-udslip – derved kan du spare penge på brændstof. Vær opmærksom på, at benzin er meget dyrere end diesel eller elektricitet.

9

Spar på vedligeholdelse
Vedligehold din bil godt. Det er vigtigt at sende din bil til serviceeftersyn reglmæssigt. Hvis du udsætter eftersyn, er der større risiko for at opbygge alvorlige skader, som vil koste dig mere i sidste ende.

10

Kør flydende
Undgå bratte opbremsninger og pludselige accelerationer. Derved vil du spare penge på brændstof. Lad i stedet bilen rulle ned i fart, og prøv kun at ramme bremsen, når det er nødvendigt.

11

Vælg den billigste tankstation
Alle tankstationer har forskellige priser, og nogle tankstationer har gode tilbud på udvalgte dage. Selv en lille besparelse på 35 øre pr. liter kan hurtigt løbe op til et meget højere beløb, hvis du fylder tanken helt op.

12

Skift din bilforsikring
Forsikringsselskaber giver ofte nye kunder særlige tilbud. Hvis du har været hos dit forsikringsselskab i lang tid, er det en god idé at skifte din forsikring og få dig en god handel.

13

Udskift selv væsker
Du kan selv udskifte vinduesviskervæske, kølervæske og motorolie. Ved at fylde disse op selv, sparer du penge, når din bil skal til service.

14

Åbn et vindue
Undgå at bruge din aircondition så vidt muligt, da det bruger meget benzin. I stedet for at tænde for din aircondition, kan du bare åbne et vindue for at få temperaturen ned i bilen.

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider