1. Home
 2. Alle guides
 3. Slip af med rande under øjnene

Slip af med rande under øjnene

Hvis du ligesom mig har tendens til at få rande under øjnene, har du sikkert også forsøgt at bekæmpe problemet med dyre skønhedsprodukter. Selvom en god concealer eller øjencreme helt sikkert kan hjælpe, er det ikke altid, at jeg har råd til at bruge penge på sådan en luksus.

Derfor har jeg undersøgt, hvordan man nemt og billigt kan slippe af med de mørke rande under øjnene. Mange af mine tips og tricks har at gøre med sundhed indefra, men jeg har også fundet nogle gode behandlingsmetoder, der kan opfriske huden under øjnene.

wallen

Hvad man gør

1

Få din skønhedssøvn.
Få masser af søvn hver eneste nat. Hvis du ikke får nok søvn, kan det forårsage mørke rande under øjnene. Husk desuden at fjerne al din øjenmakeup, før du går i seng. Mascararester under øjnene, som ikke er blevet fjernet ordentligt, kan nemlig hurtigt komme til at ligne sorte rande. På længere sigt kan det desuden være skyld i rynker.

 • Find ud af, hvor mange timers søvn du har brug for. Hvis du føler dig frisk og veludhvilet næste dag, betyder det højst sandsynligt, at du har fået nok søvn. De fleste har bruger for 7-9 timers søvn per nat.
 • Prøv at få din ideelle mængde søvn hver nat i et par uger, og tjek om det hjælper.
 • Undgå alkohol og cigaretter, da det kan forstyrre din søvn. Derudover forværre cigaretter din blodgennemstrømning, hvilket også kan være skyld i rande under øjnene.

2

Tjek om du har allergi.
Allergi er en almindelig årsag til misfarvning af huden under øjnene. Hvis en allergi er skyld i dit problem, skal du blot behandle din allergi for at slippe af med de sorte rande.

 • Få et allergi-tjek hos lægen. Det kan nemt være, at du har en mild form for allergi, som du ikke kender til, og som er skyld i, at du ofte er træt og har rande under øjnene.
 • Hvis du for eksempel har høfeber, kan det nemt behandles med håndkøbslægemidler.
 • Hvis du har en anden allergi – som for eksempel madallergi eller kæledyrsallergi – bør du undgå specifikke madvarer eller pelsdyr. Hvis du undgår, hvad du er allergisk overfor i et par uger, bør du få det bedre, mens randene også vil forsvinde.
 • Glutenallergi er en anden allergi, som kan forårsage mørke rande. Undgå hvedemel, eller få taget en blodprøve hos lægen, hvis du ikke er helt sikker.

3

Puds din næse.

Det lyder måske som et mærkeligt tip, men en tilstoppet næse kan gøre, at venerne omkring din næse og under dine øjne formørkes. Brug en næsespray, hvis du er forkølet for at undgå, at din næse bliver for tilstoppet.

4

Spis sundt.
Spis en sund, afbalanceret kost, tag vitaminer og drik masser af vand. Vitaminmangel er ofte grunden til usund hud og misfarvninger. Ofte skyldes mørke rande og hævelser en mangel på vitamin K eller en mangel på antioxidanter. Også en mangel på B12 kan resultere i mørkere hud omkring øjnene.

 • Spis masser af frugt og grøntsager, især kål, spinat og andre grønne grøntsager.
 • Tag en vitaminpille hver dag, hvis det er nødvendigt.
 • Sørg for at få tilstrækkeligt væske for at forbedre cirkulationen.
 • Reducer dit saltindtag. For meget salt får kroppen til at ophobe vand, hvilket kan resultere i hævelser, blandt andet under øjnene. For meget salt kan også forringe din cirkulation, og gøre at blodårerne under huden ser mere blå ud.

Vidste du...
Hvis du drikker en masse vand, kan det hjælpe på dine sorte rande under øjnene. Problemet kan nemlig opstå på grund af mangel på væske i kroppen. Det anbefales derfor at drikke 10-12 glas vand om dagen.

5

Stop med at ryge.

Rygning fører ofte til blodomløbsproblemer, som kan få blodkarrene til at fremstå tydligere og mere blå under huden. For ikke at tale om at det kan være livstruende.

6

Slap af.
Af og til har vi alle brug for en rigtig hyggedag hjemme i sofaen. Hvis du husker at slappe af, vil du føle dig mindre stresset. Du vil både sove bedre, og din hud vil se bedre ud, hvis du forkæler dig selv indimellem.

 • Din hud afspejler, hvordan du har det indvendigt. Hvis du er meget stresset og nervøs over noget i dit liv, vil andre derfor hurtigt kunne se det på din hud. Forsøg at fjerne alle stressende elementer fra dit liv, og husk at slappe af, når du har fri.

7


Accepter det, du ikke kan ændre.

Det er ikke altid, du selv kan gøre noget ved de mørke rande under øjnene:

 • Uregelmæssigheder i din hudfarve kan få det til at ligne, at du har mørke rande under øjnene.
 • Solskader kan forårsage misfarvninger. Husk at benytte solcreme for at undgå yderligere skader i fremtiden.
 • Tynd hud rundt om øjnene. Huden bliver tyndere og mindre smidig fra år til år. Når huden er tynd, kan man nemmere se blodkarrene, og huden kan fremstå mørk og blålig.
 • Dine gener kan være grunden til dine sorte rande. Hvis andre i din familie har det samme problem, er der stor sandsynlig for, at det er arveligt. Det hjælper derved ikke at spise sundere og drikke nok vand, men i stedet kan du forsøge med concealer eller en oplysende øjenmaske.

Prøv også:

Under-Eye-Care-magic
 • Agurkeskiver. Agurkeskiver har længe været brugt til at reducere hævelser omkring øjnene. Placer en skive over hvert øje: Husk at skiven skal være stor nok til at dække det mørke område. Lig dig ned i 10-15 minutter, mens du holder dine øjne lukkede. Gentag behandlingen hver dag, indtil randene forsvinder.
 • Koldt omslag. Nedkøl et par teposer i køleskabet og læg dem over dine øjne i 10-15 minutter. Gør det helst om morgenen, og du vil se friskere ud med det samme. Ingredienserne i teposen kombineret med nedkølningen af din hud, vil hjælpe dig til at få en lysere hud.
 • Brug en kartoffel. Blend en kartoffel og brug blandingen som en øjenmaske. Fjern masken med varmt vand efter 30 minutter.
 •  Brug en frossen ske. Put en ske i fryseren i 10-15 minutter. Placer den kolde ske under dine øjne, indtil den føles varm. Dine øjne burde blive mindre hævede, mens huden vil se friskere og lysere ud.

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider