1. Home
  2. Alle guides
  3. Hvordan fjerner man bumser

Hvordan fjerner man bumser

Ligesom mange andre unge plejede jeg at døje med mange bumser. I min desperation prøvede jeg utallige dyre plejeprodukter, deriblandt mange der slet ikke virkede.

Selvom jeg stadig kan få en bums i ny og næ, ser min hud i dag meget sundere ud. Jeg har fundet ud af, at det vigtigste i kampen mod bumser er at have en god ansigtsrutine. Du behøver ikke at investere i dyre plejeprodukter, så længe du holder dig til en god rutine.

Du stilte spørgsmålet “hvordan fjerner man bumser?”, og derfor har jeg delt mine bedste tips og tricks til, hvordan du nemt og billigt kan få en renere hud. Alle produkterne nævnt i min guide er billige, så læs roligt videre, selvom du er på et stramt budget!

Hvordan fjerner man bumser

Hvordan man gør

1

Vask dit ansigt to gange om dagen med en pH-balanceret ansigtsrens.
Det første skridt til ren hud er at planlægge en renserutine. Ved at vaske dit ansigt jævnligt genfyldes hudens syrekappe, og dermed modvirkes forekomsten af bumser.

Du bør vaske dit ansigt hver morgen, når du vågner, og før du går i seng om aftenen. Uanset hvor træt du er, eller hvor travlt du har, så er det vigtigt at vaske de ansigt to gange om dagen hver eneste dag. Det tager blot et par minutter, men du vil hurtigt se en forskel.

2

Vask dit ansigt med olie.
Olie-rensningsmetoden er populær i Asien, og det er en voksende trend herhjemme. Denne metode er blid mod huden og er derfor ideel for følsomme hudtyper.

Fedt og urenheder fjernes hurtigt og effektivt, mens olien vil efterlade din hud babyblød. Du kan for eksempel prøve olivenolie eller vindrueolie.

3

Brug ansigtsskrub.
Skrub dit ansigt en eller to gange om ugen for at fjerne døde hudceller og øge blodcirkulationen. Ved at rense dit ansigt i dybden en gang imellem undgår du, at dine porer bliver tilstoppede. Du skal dog ikke bruge en ansigtsskrub mere end et par gange om ugen, da det kan udtørre din hud.

4

Smør essentielle olier på din hud.
Neem-olie og tea tree-olie menes at have antimikrobielle egenskaber, der kan dræbe akneforårsagende bakterier. Fortynd din foretrukne olie og brug en vatrondel til at påføre den på dit ansigt.

5

Brug produkter med benzoyl peroxide.
Benzoyl peroxide, som findes i mange sæber og hudprodukter, dræber bakterier og fjerne døde hudceller. Derved kan din hud nemmere og hurtigere lave nye celler. Kig efter produkter, der indeholder 3% eller mindre af benzoyl peroxide for at undgå at irritere din hud.

6

Brug ler-baseret maske med svovl.
Kig efter en ansigtsmaske, der indeholder svovl. Svovl, der er bakteriedræbende, fjerner nemlig overskydende fedt og forhindrer derved, at du får bumser.

7

Brug en toner efter rensning.
Efter du har vasket dit ansigt, bør du bruge toner på hele dit ansigt. Tonere virker ved at stramme porerne, og gør det mindre sandsynligt, at skidt eller olie vil blive fanget i dem. Køb tonere, der er specielt lavet til uren hud, hos et lokalt apotek, eller brug hasselnød- eller æblecidereddike som et billigt alternativ. Vask ikke toneren af efter påføring – lad den blive på din hud.

8

Påfør altid fugtighedscreme.
Fedtet hud producerer bumser, og hvis din hud er meget tør, vil din krop kompensere ved at skabe ekstra fedt. For at forhindre dette i at ske, så brug en mild fugtighedscreme, efter du har vasket dit ansigt hver morgen og hver aften. Påfør fugtighedscremen efter toneren.

9

Find produkter der indeholder azelainsyre.
Azelainsyre, som findes naturligt i hvede og byg, er antibakterielt og hjælper desuden med at reducere rødhed og inflammation. Hvis du har mørke hudorme, prøv da et produkt, der indeholder azelainsyre. Derved renses dine porer, og din hud vil hurtigt se sundere ud.

10

Brug en ansigtsmaske.
Sheetmasker og let-baserede ansigtsmasker indeholder ingredienser, der dræber bakterier og renser din hud i dybden. Hvis du døjer meget med bumser, anbefales det at bruge en ansigtsmaske 2-3 gange om ugen. Hvis du har normal hud, er 1-2 gange om ugen nok.

Ansigsmasker skal som regel sidde på huden i 15-20 minutter. Derefter bør du vaske dit ansigt grundigt og derefter påføres toner og fugtighedscreme. Du kan købe ansigtsmasker hos Matas eller online på Ezzence.dk Eller du kan nemt og billigt lave din egen ansigtsmaske derhjemme.

Vidste du...

Modsat populær overbevisning fremprovokerer solcreme ikke akne. Solcreme med kemiske filtre kan forårsage varmeknopper, så vælg en solcreme med fysisk filter i stedet.

Pimple fri hud

Udover at bruge naturlige produkter og rense dit ansigt hver dag, er der et par ting i din daglige rutine, der kan hjælpe dig med at slippe af med bumser:

1

Træn regelmæssigt.
Træning kan reducere akne. Når du træner udløses endorfiner, som nedsætter stressniveauet og reducerer olieproduktionen. Du kommer helt sikkert også til at svede, hvilket vil rense din hud for døde hudceller.

Træn hver dag i mindst 30 minutte. Det vil ikke blot hjælpe med at reducere din akne på dit ansigt men også på bryst, skuldre, og ryg.

2

Rør ikke ved dit ansigt.
Det svært ikke at røre ved sit ansigt i løbet af dagen, men man kan hurtigt vænne sig til det. Støt ikke dit ansigt på dine hænder, og undgå især at kradse i dine bumser. Du må aldrig klemme dine bumser eller irriterer din hud, da dette vil resultere i endnu flere bakterier og vil gøre din akne værre.

3

Gå tit i bad.
Selvom du måske gerne vil holde din vandregning nede, hjælper det at gå i bad regelmæssigt. Det holder nemlig olieproduktionen nede, dræber bakterier og fjerner døde hudceller. Vask hele din krop med en mild sæbe, og brug en shampoo, der minimerer olieproduktionen i dit hår. Det er især vigtigt at gå i bad efter træning for at fjerne de døde hudceller, som din krop har afkastet gennem sved.

4

Spis sundt.
Forarbejdede og fedtholdige fødevarer kan forårsage bumser og akne. Ungå derfor junkfood, og spis i stedet masser af fuldkorn, frugter, grøntsager og protein, der er fulde af næringsstoffer og kan stoppe produktionen af unødvendig olie.

5

Få mindst otte timers søvn.
Hvis du ikke får nok søvn, har din hud ikke tid nok til at forny hudcellerne. Derfor er det vigtigt at få mindst otte timers søvn hver nat. Din hud repareres, mens du sover, men du kan også bruge en natcreme for at hjælpe din hud på vej.

6

Drik masser af vand.
Hvordan fjerner man bumser ved at drikke vand? Vand hjælper med at afgifte din krop og rengøre din hud, så sørg for at drikke vand tit i løbet af dagen. Hold din hud hydreret ved at drikke mindst otte glas vand om dagen.

7

Slap af i krop og sind.
Du har nu en god undskyldning for at forkæle dig selv en gang imellem. Stress kan nemlig lede til forhøjet talgproduktion, som kan resultere i bumser og uren hud. Tag et varmt bad, læs en god bog eller meld dig til yoga – hvad end der skal til, for at du kan slappe helt af og formindste dit stressniveau.

8

Vask dit tøj og andet stof.
Ethvert stof der kommer i kontakt med din hud regelmæssigt – tøj, håndklæder, hovedpudebetræk og lagener – bør vaskes mindst en gang om ugen. Der ophobes nemlig bakterier på alt, og hvis du døjer med akne, er det ekstra vigtigt at undgå bakteriekontakt så vidt muligt.

9

Brug oliefri makeup.
Selvom makeup kan dække bumser midlertidigt, kan det desværre også forårsage flere bumser, da det tilstopper dine porer. Brug i stedet oliefri mineralmakeup for at forhindre at forværre din akne. Eller hold dig til mascara og lipgloss. Det er desuden meget vigtigt, at du fjerner alle makeup-rester, før du går i seng.

10

Husk solcremen og undgå direkte sol.
UV-stråling er hovedårsagen til tidlige rynker. Hvis du tager meget sol, kan det også lede til hudkræft. At udsætte din hud for skadelige UVA- og UVB-stråler kan skade huden og forårsage røde aknemærker, da sollyset stimulerer pigmentproducerende celler.

11

Undgå tandpasta, citroner og bagepulver.
Påfør ikke disse produkter på din hud, hvis du døjer med akne. Det kan nemlig forårsage irritation og derved lede til endnu flere bumser. Selvom mange guider til hvordan fjerner man bumser anbefaler disse produkter, kan det skade huden.

Hvordan fjerner man bumser

Jeg håber, at du kunne bruge mine nemme tips til, hvordan fjerner man bumser. Det er nemt at ændre din daglige rutine og bruge ti minutter ekstra på at få en sundere hud. Du behøver ikke at investere i dyre produkter, men du kan købe billige alternativer, så længe du tjekker ingredienserne. Eller du kan lave dine egne pleje- og skønhedsprodukter.

Share on Pinterest
Share with your friends


Send

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider