"Vi viser dig, hvordan du kan spare penge!"

Gør det selv – lav din egen vin

By kristine Kristine in Gør det selv

Folk har lavet vin derhjemme i tusindevis af år. At lave din egen vin lyder meget mere kompliceret end det egentligt er. Hvad du behøver, er tålmodighed, fordi det tager omkring seks måneder, før du kan drikke vinen. 

Det er vigtigt at have det rigtige udstyr. Der findes en starterpakke for omkring 170 kroner. Så det er en hobby der er til at betale. Rens alt udstyr og arbejdspladsen rigtig grundigt, ellers vil din vin blive til eddike.

diywine

Hvordan man gør

1

Det første du bør gøre, er at fjerne stilkene fra vindruerne og derefter rense dem.

2

Smid dem i en gæringsspand, og klem og mas vindruerne. Nej, ikke med dine fødder – brug dine hænder!

3

Tilsæt honning og rør rundt. Honning vil gære og søde din vin – du kan selv vælge mængden afhængig af, hvor sød vinen skal være. Jo mere honning, som du bruger, jo sødere bliver vinen.

Vidste du at?

Vin kan laves med enhver slags frugt. For eksempel med æbler og blåbær. Men vindruer er det mest populære valg.

homemade wne
4

Find et tyndt håndklæde eller lignende. Put de maste vindruer ind i håndklædet, og fang saften i en skål eller en spand.

5

Dæk spanden til og lad den stå natten over. Tilføj en teskefuld af salt for at påbegynde gæringsprocessen.

6

Det er vigtigt, at spanden er dækket, da vinen kan tiltrække insekter.

7

Flyt spanden til et varmere sted. Der vil gå to dage, før gæringsprocessen begynder.

8

Gæren flytter sukkeret i alkoholen, og efter seks uger bliver saften rolig og ubesværet.

9

Tap den rolige vin i en anden krukke, men vær forsigtig med bunden.

10

Hæld vinen på flaske, men vent med at drikke den, til der er gået fire til seks uger.

Du har nu lavet din helt egen hjemmelavede, let søde vin med en frisk smag.

Tillykke!

Tip: gør det samme med æbler og lav din egen æblecider

wine-and-grapes

Share on Pinterest
There are no images.
Share with your friends










Send