1. Home
  2. Alle guides
  3. Gør det selv: deodorant

Gør det selv: deodorant

Hvad er værre end at have alt for meget parfume på? At lugte dårligt! Det kan selvfølgelig undgås ved at bruge en god deodorant, men mange deodoranter er desværre proppet med skadelige kemikalier. Derfor anbefaler jeg, at du prøver at lave din egen deodorant. Du ved derved præcis, hvilke produkter der er tilsat, og du sparer selvfølgelig også penge ved at gøre det selv.

Lav din egen deodorant ved at følge de næste par trin, og undgå derved at lugte som bunden af en vasketøjskurv!

Du skal bruge:

5-6 spiseskeer kokosolie
30 g pilerod
30 g majsstivelse
60 g natron
bergamotolie (valgfri)

Hvordan man gør:

1

Bland alle pulverne sammen. Du kan for eksempel bruge et syltetøjsglas eller lignende.

2

Tilføj langsomt kokosolien, mens du rører i pulveret. Sørg for, at du får en ensformig flydende masse, og at al pulveret er opløst.

3

Du kan tilføje et par dråber bergamotolie, så får din deodorant nemlig en dejlig duft. Det er valgfrit.

Vidste du ...

Mange deodoranter indeholder aluminium og andre miljøskadelige kemikalier. Nogle mener, at disse kemikalier kan forårsage fosterskader, mens andre påstår, at det kan forårsage kræft. 

homemade-deodorant

Det var det! Det er super nemt og tager ikke særlig lang tid. Her er et par tips til, hvordan du bruger din nye deodorant. Du kan nemlig ikke bruge den på samme måde som en roll-on eller spray-deodorant.

Tag en lille smule deodorant – på størrelse med en ært. Gnid det mellem dine fingre, så det smelter. Smør det derefter i dine armhuler.

Kokosolien bør ikke smitte af på dit tøj, men hvis du ikke er sikker, så prøv at tage en gammel t-shirt på, første gang du prøver deodoranten.

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider