1. Home
 2. Alle guides
 3. Hvordan Man Redder En Våd Telefon

Hvordan Man Redder En Våd Telefon

Det er det værste der kan ske, ikke? At din telefon bliver våd. Du har måske hørt et par teorier om hvordan man redder en våd telefon, men her er en fuld liste der vil hjælpe dig med at redde din telefon. Man kan ikke have at du går rundt uden nogen forbindelse til internettet, vel?

 

phone in rice

Hvad skal man gøre

1

Tag telefonen ud af vandet så hurtigt som muligt.
Selvfølgelig. Uanset grunden til hvorfor din telefon blev våd, så sørg for at den ikke bliver vådere. Det lille hul til mikrofonen, oplader, USB kablets forbindelse og plastik covers på mobiltelefoner, kan selvom de er tæt lukket, slippe vand nemt igennem på bare få sekunder. Tag din telefon hurtigst muligt, og sluk den med det samme, da det kan forårsage en kort afbrydning af strømkredsen, at lade den være tændt.

2

Din telefon er måske ikke blevet skadet, hvis du har taget den ud af vandet med det samme.
Et længere stykke tid med nedsænkning, som f.eks. i en vaskemaskine, er straks værre. Det er stadig værd at prøve at redde telefonen med de følgende trin, før du giver op.

 • Hvis din telefon er sat til en oplader i væggen, og den også er i vand, så prøv ikke på at fjerne den fra vandet. Søg professionel hjælp med det samme, for at få de korrekte instruktioner til at gøre dette sikkert (som at slukke al elektricitet, eller lign.). Elektricitet og vand er ikke gode sammen, og det kan resultere i et elektrisk chok. Men hvis din telefon ikke var sluttet til en oplader i væggen, men faldt i vandet, så fjern telefonen fra vandet hurtigst muligt, og fortsæt med de næste par trin.
 • At reagere hurtigt kan gøre hele forskellen, når du prøver at redde din telefon fra vandskade, men lad være med at gå i panik. At holde hovedet koldt er essentielt, når du skal arbejde effektivt under pres.

3

Efter du har fjernet telefonen fra vandet, så skynd dig at hente noget køkkenrulle eller et stykke stof til at ligge på telefonen, mens du fjerner battericoveret og batteriet.
Dette er et af de vigtigste trin, når du prøver at redde telefonen. Mange kredsløb i telefonen vil overleve nedsænkning i vand, forudsat at de ikke er sluttet til en strømkilde (batteri) når den bliver våd.

 • For at finde ud af om telefonen er virkelig beskadiget, så tjek hjørnet nær der hvor batteriet er – der bør være en hvid firkant, med eller uden røde linjer. Hvis den er rød eller pink, har din telefon lidt vandskade.
 • Skynd dig at læse manualen til din telefon, hvis du ikke er sikker på hvordan du fjerner batteriet.

4

Fjern SIM kortet hvis din telefon har et.
Nogle eller alle dine værdifulde kontakter (og andet data) kan være blevet gemt på SIM kortet. For mange mennesker kan dette være mere vigtigt, og værd at redde, end telefonen selv.

 • SIM kort overlever vandskade godt, men det giver god mening at få det ud hurtigt. Dup det tørt og læg det til side, indtil du tilslutter din telefon til mobilnetværket igen.

5

Fjern alle ydre enheder, som høretelefoner og hukommelseskort, såvel som mobilcovers eller beskyttelsescovers.
Fjern alle propper som dækker for huller, sprækker eller revner i telefonen, for at udsætte dem for luft, til at kunne tørre.

6

Tør din telefon med en blød vaskeklud eller viskestykke.
Hvis der er så meget som én dråbe vand inden i telefonen, kan det ødelægge din telefon ved at ruste den, og gøre kredsløbene rustne. For at forhindre dette i at ske:

 • Tør forsigtigt så meget vand som muligt væk uden at tabe telefonen. Undgå at ryste eller bevæge telefonen for meget, for at undgå at vand bevæger sig rundt inden i telefonen.
 • Tør ned ad ved at bruge et håndklæde eller serviet, prøv ikke at tilstoppe papiret i revner i telefonen. Bliv ved med at tørre, for at fjerne så meget af det resterende vand som muligt.
 • Hvis du tog batteriet ud i tide, kan du dislokere vandet ved at rense telefonen inden i med alkohol, hvilket vil være en god hjælp når du prøver at fikse problemet.

iphone
7

Brug en støvsuger.
Hvis du vil suge al væske ud af de indre dele af telefonen, så prøv at bruge en støvsuger, hvis der er en til rådighed. Fjern al tilbageværende fugt ved at trække det væk med støvsugeren holdt over de ramte områder i op til 20 minutter, ved hvert område (skift tur med en ven).

 • Dette er den hurtigste metode, og kan tørre din telefon fuldstændig, og få den til at virke på 30 minutter. Men medmindre udsættelsen for vand var meget kort, er det ikke anbefalet at prøve at tænde din telefon igen så kort tid efter.
 • Vær forsigtig med ikke at holde støvsugeren for tæt på telefonen, da den kan skabe statisk elektricitet, hvilken er endnu værre for telefonen end vand.

8

Brug ikke en hårtørrer til at tørre telefonen.
Modsat et populært tip, er det ikke anbefalet at du bruger en hårtørrer (selv på den kolde indstilling). At bruge en hårtørrer, kan tvinge vandet til at søge længere indad i telefonen, mod sprækkerne, helt til de elektriske komponenter dybt inde i telefonen.

 • Hvis fugt bliver drevet dybere inden i, kan korrosion og oxidation forekomme når mineraler fra væsker udlægges på kredsløbet, hvilket på et tidspunkt kan forårsage komponentfejl inden i telefonen.
 • Mens du undgår at puste luft ind i telefonen, vil det omvendt tørre den ved at bruge en radiator, ventilator eller andet luftudstyr, til at blæse luft GENNEM telefonens åbninger. Bernoulli princippet påstår, at som den varme, tørre luft bevæger sig hurtigt over telefonen, vil det nedsatte lufttryk forsigtigt trække eller suge fugt ud af telefonen. Det bedste ved denne mulighed er, at du kan efterlade din telefon foran varm, bevægende luft i flere timer i træk uden anstrengelse.

9

Brug en substans med en høj lighed for at trække fugt ud.
En billig mulighed er at placere telefonen i en skål eller pose med ikke tilberedte ris eller et morgenmadsprodukt som f.eks. Frosties natten over. Eller bare dække telefonen til med køkkenrulle. Ris kan måske absorbere noget af det tilbageværende fugt.

10

Læg din telefon på et solrigt sted, for at hjælpe telefonen med at slippe af med vand i meget små steder.

A few tips on how to save your wet phone are in this video

11

Lad telefonen sidde på et absorberende håndklæde, servietter eller andet papir. Efter du har flyttet telefonen fra risen eller tørremiddelet (eller hvis du ikke var i stand til at bruge disse metoder), læg da telefonen fladt på et absorberende materiale. Husk at målet er at evakuere al fugt og fugtighed fra apparatet.

 • Tjek det absorberende materiale hver time, i 4 til 6 timer. Hvis der stadig kan spores fugt, gentag da støvsugnings-trinnet og ris-trinnet.

12

Test din telefon.
Efter du har ventet i, i hvert fald, 24 timer, eller længere hvis nødvendigt, tjek da for at se at et hvert område af din telefon er rent, og ser tørt ud. Tjek alle portene, hulrummene og inde i mellem sprækker for fugt eller snavs. Tør eventuel støv og snavs væk fra apparatet og overflader, og sæt batteriet ind i telefonen. Prøv at tænde for den, lyt efter underlige lyde og observer for at se om telefonen ser ud til at fungere korrekt.

13

Sæt den til opladeren uden batteri i, hvis din telefon er fuldstændig tør, men stadig ikke virker.
Hvis dette virker, behøver du sikkert et nyt batteri.

14

Medmindre du er trænet og har kompetencerne til at gøre det, så skil aldrig en telefon ad.
Lad de professionelle om det, da at gøre det kunne lede til et chok eller blottelse for skadefulde kemikalier eller komponenter.

 • Hvis din telefon er ved at oplade, men ikke opererer korrekt efter du har tørret den, er det muligvis fordi der stadig er væske i, eller at en korrosion allerede har fundet sted.
 • Fjern alle lagene, batteri, kort og andre uvedkommende monteringer igen, og dup det forsigtigt med en ren, tør pensel eller tandbørste. Kig på YouTube efter instruktioner til hvordan du ordentligt gennemfører denne proces.

15

Køb et beskyttende cover til din telefon.
Det vil hjælpe med at beskytte dem fra tab. For touch skærm telefoner er en skærmbeskytter et must!

Så?

iphone

Dette er et par billige muligheder til at redde din telefon, efter den faldt i vand eller anden form for situation, der tilføjer fugt til din telefon. Ingen grund til panik eller at betale store summer penge for at købe en ny telefon. Hold hovedet koldt, og følg disse trin og forholdsregler og red din telefon fra elendighed og dig selv fra et socialt mareridt.

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider