1. Home
  2. Alle guides
  3. Nedfrys ting du ikke vidste du kunne

Nedfrys ting du ikke vidste du kunne

Vi kender det allesammen: du har igen lavet for meget mad og har dårlig samvittighed over at smide det hele ud. Det er spild af penge og fødevarer. For at løse problemet kan du overveje at fryse din mad ned. Ikke alt kan nedfryses, men vidste du, at du kan fryse mange slags madvarer?

Alle ved at du kan fryse kød ned. De fleste grønsager kan også fryses, hvis du blancherer dem først. Produkter der har et højt vandindhold, er ikke gode at fryse ned, som f.eks. salat eller agurk.

Smoothies

Du kan nedfryse smoothies. Det er lækkert at starte din dag med en frisk, kold smoothie. Lav en stor portion af din yndlingssmoothie, og del mængden i et antal flasker. Frys flasker ned, og tag en ud aftenen før. Så har du sørget for nem morgenmad, frokost eller et mellemmåltid til den næste dag – og det sparer dig også en masse tid.

Smoothies

Nødder og avokadoer

Kan du lide nødder, men synes du de er for dyre? Køb en masse af dem, når der er tilbud, og frys dem ned. Ja, du læste rigtigt, du kan nedfryse nødder.

Det samme gælder for avokadoer. Det er vigtigt at fryse avokadoer ned, når de er modne nok.

Nødder og avokadoer

Suppe

Supper er også velegnet til at fryse ned. Når du laver din egen suppe, laver du tit mere, end du har brug for. Du kan lave en stor gryde og bare fryse den del ned, du ikke behøver, og nyd den en anden god gang. Suppen tør op efter et stykke tid, eller du kan opvarme den direkte i en gryde eller i mikroovnen.

Suppe

Småkager

Når du har lyst til en snack, men du vil ikke spise en hel masse småkager, kan du bare fryse dine hjemmelavede småkager eller småkagedejen ned. Næste gang du får lyst til en snack, kan du bare tage en ud, tø den op og værsgo!

Småkager

Vin

Der er mange, som ikke ved, at man kan nedfryse vin. Måske har du en halv flaske vin stående, men du har ikke lyst til at drikke den med det samme. Du skal ikke lade den gå til spilde: Bare hæld vinen i en isterningebakke og frys den. Når du skal bruge vin i en opskrift, kan du bare tage et par terninger ud og putte dem i. Det er nemt og kan komme til at spare dig penge.

wine

Smør, ost og mælk

Smør er også meget velegnet til at fryse ned. Det er især belejligt, hvis du kun behøver smør til en opskrift. Ost og mælk kan også fryses ned. Sørg dog for at mælkekartonen ikke er for fyldt, da mælken vil udvide sig, og det kan få kartonen til at eksplodere.

Cheese

Vidste du..

… at nogle produkter endda smager bedre, efter du har frosset dem ned? For eksempel æblesauce, chokoladesmåkager, hindbær, budding, vindruer og mandelmel.

Vidste du...

…at du bør affryse din fryser cirka hver tredje måned? På den måde undgår du bakterier.

Se selv hvor fantastisk maden smager!

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider