1. Home
 2. Alle guides
 3. Hvordan man renser en computerskærm med husholdningsprodukter

Hvordan man renser en computerskærm med husholdningsprodukter

Computerskærme har en tendens til at samle støv, krummer og andet snavs, som begynder at se grimt ud efter et stykke tid. Det er vigtigt at bruge milde produkter til at rense din computerskærm med, da LCD-overfladen nemt kan blive beskadiget. At bruge en mikrofiberklud og en simpel opløsning af vand og eddike vil være det smarteste, hvis du ikke ønsker at anskaffe dig et specielt skærm-rensemiddel.

Rengøring laptop skærm

Fremgangsmåde 1: At rense skærmen med en mikrofiberklud

1.Sluk computeren, træk stikket ud og fjern batteriet. At rense en skærm, som er tændt, kan resultere i permanent skade, så vær på den sikre side og sluk alt. Sæt den ikke kun på sleep-funktion.

2. Tag en mikrofiberklud. Den er lavet af en bestemt type stof, som ikke fnulrer,og som samtidig er meget blød. Hvis du bruger en vaskeklud, t-shirt eller en anden slags klud, kan den efterlade ekstra snavs på din skærm eller ridse den.

 • Undgå også at bruge materiale af papir. Brug aldrig en serviet, toiletpapir eller et andet papirprodukt, da disse kradser og vil beskadige skærmen.
 • En mikrofiberklud er nem at bruge til rensning af alle slags skærme og linser.

3. Aftør forsigtigt skærmen med kluden.Et enkelt strøg med kluden burde klare eventuelt støv og løse partikler på skærmen. Stryg forsigtigt uden at bruge meget pres, da du ved at presse for hårdt vil kunne beskadige skærmen.

 • Når du tørrer med en blød cirkulær bevægelse, vil du være i stand til at fjerne nogle af de mere vanskelige pletter.
 • Skrub aldrig på skærmen, da du kan forårsage kortsluttede, døde pixels

4. Rens skærmens ramme med et mildt rensemiddel. Hvis kanten rundt om skærmen er beskidt, kan du bruge et almindeligt rengøringsmiddel og køkkenrulle; vær blot meget omhyggelig med at det ikke rører skærmen.

 

 Fremgangsmåde 2: At anvende et rensemiddel

1.Sluk computeren og træk stikket ud og fjern batteriet. Da du med denne metode anvender væske til at rense skærmen med, er det vigtigt at slukke computeren og trække stikket ud af stikkontakten

2.Lav et mildt rensemiddel. Den ideelle løsning er helt destilleret vand, som ikke indeholder kemiske stoffer og er mildt mod skærmen. Hvis stærkere rensning behøves, kan en blanding af 50% hvid eddike og 50% destilleret vand  også være effektiv.

 • Vær sikker på at du bruger almindelig eddike, ikke æbleeddike eller andre særlige slags.
 • Destilleret vand er bedre end vandhanevand, fordi det er kemikaliefrit.
 • Leverandører anbefaler ikke længere at bruge rensemidler med alkohol, salmiakspiritus eller andre stærke opløsningsmidler på LCD-skærme

3.Hæld midlet i en lille forstøverflaske. Dette er en type sprayflaske, hvor du trykker foroven for at få et let pust, svarende til en parfumeflaske. Hæld noget af rensemidlet i sprayflasken og skru toppen fast. Brug dog ikke flasken til at sprøjte direkte på skærmen med.

4.Påfør en ganske lille smule af rensemidlet på en mikrofiberklud. En anti-statisk og fiberfri klud er bedst. Husk ikke at bruge en almindelig klud, da den kan ridse skærmen. Gør ikke kluden rigtig våd; du vil kun have den fugtet, hvilket netop er formålet med at bruge forstøverflasken til at fugte den.

 • En våd klud kan dryppe eller væsken kan løbe, mens skærmen renses, og rensemidlet kan løbe ind bag kanten og ødelægge din skærm permanent.
 • Prøv at påføre rensemidlet på kun et hjørne af kluden ad gangen for at sikre, at du ikke gør den for våd.

5.Tør med kluden på skærmen i en cirkulær bevægelse.. . Hurtige cirkulære bevægelser plejer at fjerne striber. Brug et let og ensartet tryk med kluden. Brug kun det mindst nødvendige tryk, så kluden kun lige berører skærmen. Vær opmærksom på ikke at presse dine fingre mod kluden eller skærmen, da det at bruge for meget kraft under rensningen af skærmen kan skade LCD displayet indvendigt og efterlade din skærm uanvendelig.

 • Hold på skærmen enten helt øverst eller helt nederst for at undgå, at den bliver beskidt igen, mens du arbejder.
 • Du kan være nødt til at rense skærmen mange gange, før alle pletter er fjernet. Du kan også få brug for at fugte kluden igen undervejs i arbejdet, afhængig af hvor mange gange, du er nødt til at gentage rensningen af skærmen.

 

 Fremgangsmåde 3: At vide hvad man ikke skal gøre

1.Gør aldrig skærmen direkte våd. Sprøjt aldrig – under nogen omstændigheder- vand direkte på computerens skærm. Dette vil i høj grad øge risikoen for at få vand ind i maskinen, og dermed risikeres også en kortslutning. Brug kun vand hvis du påfører det med en blød klud..

 • Gør ikke kluden drivvåd. En gennemblødt klud kan lettere dryppe overskydende vand ind i maskinen, hvilket kan forårsage alvorlig skade på din computer. Hvis du ved et uheld får brugt for meget vand, så vrid kluden grundigt, indtil den kun er let fugtig.

2.Brug aldrig almindelige rengøringsmidler på din skærm. De eneste sikre rensemidler at bruge til din skærm er vand og eddikeblandingen eller et specialrensemiddel til LCD-skærme, som kan købes. Brug ikke følgende:

 • Vinduespudsemiddel
 • Universale-rengøringsmidler
 • Opvaskemiddel, eller sæbe i det hele taget

3.Gnub aldrig hårdt på din skærm..Hvis du presser for hårdt, kan du beskadige din computer permanent. Gnid med bløde cirkulære bevægelser når du renser din skærm. Undgå at bruge børste eller noget som helst andet end en meget blød klud til at rense din skærm.

Rengøring laptop skærm

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider