1. Home
  2. Alle guides
  3. Guide til brugt bil: Hvordan skifter man bilbatteri

Guide til brugt bil: Hvordan skifter man bilbatteri

At købe en ny bil kan koste mange penge. Derfor er der mange, som i stedet vælger at købe en brugt bil. Men pas på: Du kan nemt blive snydt og betale alt for meget, når du ikke aner, hvad du skal kigge efter, når du køber en brugt bil.

Der findes mange hjemmesider, der tilbyder brugte biler for en rimelig pris. Men en rimelig pris er ikke den eneste ting, du bør bekymre dig om. For det er jo ikke sikkert, at du for en rimelig pris får en rimelig bil.

Nogle dele af en bil kan du selv skifte ud – for eksempel bilens batteri – men ikke alt er billigt at skifte selv. Læs denne guide for at finde ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en brugt bil.

chev

Hvordan man gør

1

Trin 1: Inspektion

Den første ting du bør gøre, når du vil købe en bil, er at kontrollere den. Tjek alt på bilen. De næste punkter er især vigtige at tjekke:

Dæk: Dækkene skal have en god profil. Hvis de ikke har det, bør du ikke købe bilen. Profilen af dine dæk, sikrer dig at bilen stopper, når du træder på bremsen. At køre uden profil på dine dæk er meget farligt. Det er også rigtig dyrt at skifte dæk. Selvom en bil uden profil på dækkene kan være billig, vil det blive dyrere i længden, når du skal skifte til nye dæk.

1.1

Bremser: Denne her er rimelig indlysende, ikke? Hvis bremserne på din bil ikke virker, er den ikke sikker. Når du prøvekører bilen, bør du altid teste bremserne (se trin 2: prøvekørsel og hvordan man tester bremserne).

1.2

Rust: Når du køber brugt, kan du ikke forvente en skinnende ny bil. Det betyder dog ikke, at den skal være rusten. En smule rust er ok, men hvis du tjekker suspensionen og den også er rusten, vil din bil nok ikke klare sikkerhedseksaminationen. Tjek hjulene og resten af det ydre af bilen for rust. Som sagt, en lille smule rust er ok, men det er meget rust ikke. Hvis du tror, at bilen er for rusten, så køb den ikke.

1.3

Motor: Åbn bilens køler. Du vil ikke ligne en, som ikke ved hvad du laver, så læs det næste stykke grundigt, så vil du se så professionel ud som muligt.

  1. Tjek rammen. Husk at en smule rust er ok, men det er meget rust ikke.
  2. Ryst batteriet en smule. Det skal være godt sikret, køb derfor ikke bilen, hvis det bevæger sig.
  3. Tjek for rust alle steder på bilen.
  4. Tjek antændingen. Denne del sidder på cylinderen, men du kan meget nemt få den ud og derved tjekke den. Der bør være en lille sort pin. Hvis den er væk, vil antændingen ikke virke. Men hvis det er det eneste, der er galt, så bør du stadig købe bilen, da den er billig at erstatte.
  5. Tag en lommelygte (den på din telefon burde være god nok) og tjek gearbæltet. Der bør ikke være nogen striber på det. Et gearbælte bør erstattes efter et par år, så spørg hvornår det sidst blev skiftet. Det vil ofte stå i vedligeholdelsesrapporten, så spørg om du må se den.

1.4

Væsker: Der er tre væsker, du bør tjekke: kølervæsken, olien, og bremsevæsken.

  1. Olie: Tjek om olien er på det rette niveau. Fjern proppen og se om olien er oppe ved dens optimale niveau (niveauet står på proppen).
  2. Bremse- og kølervæske: Tjek også om disse væsker er ved deres optimale niveau.

Hvis alt er ok, så fortsæt til det næste trin.

Vidste du...

 Sølv er den mest almindelige farve på køretøj: Mere end 447.000 biler er sølv, mens 429.000 er sorte, 409.000 er hvide, 321.000 er røde, 309.000 er blå og 277.000 er grå.

usedcars
2

Trin 2: Prøvekørslen

Trin 2 er måske endnu vigtigere end trin 1. Selvfølgelig bør teknikaliteterne på bilen være i orden, men hvis du ikke kan lide at køre bilen, så vil det i sidste ende være spild af penge.

Her er et par ting, som du bør være opmærksom på:

  1. Løft håndbremsen. Prøv at køre forsigtigt for at tjekke, om håndbremsen virker ordentligt. Du  burde ikke kunne køre nogen steder. Det anbefales ikke at købe bilen, hvis håndbremsen ikke virker optimalt.
  2. Giv bilen gas, mens håndbremsen stadig er oppe. Hvis håndbremsen virker, vil motoren gå i stå. Hvis motoren ikke går i stå, betyder det, at grebet er ødelagt.
  3. Kør en tur. Sluk for radioen, så du kan lytte til bilen. Hvis du synes bilen lyder mærkelig, så køb den ikke, da det kan være et tegn på skade.
  4. Test bremserne. Når du er oppe på omkring 30 km/t, så tryk bremsen i bund. Det er vigtigt at tjekke, hvordan bilen reagerer, når du bremser pludseligt.
  5. Drej rattet både til højre og venstre, så meget som du kan. Det skal være nemt at dreje, og det må ikke afgive nogen lyde. Hvis rattet larmer, betyder det, at der er noget i bilen, som er i stykker.

3

Hvis du kan lide bilen og ikke har fundet nogen fejl, så kan du roligt købe den. Hvis bilen har mindre fejl, der er nemme at reparere, kan du stadig købe bilen. Mindre komplikationer er for det meste ting, du kan fikse selv. Genfylde væskebeholderne, ændre antændingsproppen og skifte batteriet er alle ting, du kan gøre selv. Her er en lille guide til, hvordan du kan skifte bilbatteriet selv.

  1. Det anbefales at bruge gummihandsker og eventuelt beskyttelsesbriller, da batterisyre er ætsende.
  2. Åbn motorhjelmen og find bilens batteri.
  3. Fjern forsigtigt minus-kablet og derefter plus-kablet (det er vigtigt at huske, hvilket kabel er plus og hvilket er minus, hvis det ikke er markeret tydeligt).
  4. Fjern batteriet og sæt forsigtigt det nye batteri i .
  5. Sørg for at batteriet sidder godt fast og fuldstændig ligesom det gamle.
  6. Først tilsluttes plus-kablet og derefter minus-kablet.
  7. Dobbelttjek at batteriet sidder som det skal, og forsøg derefter at starte bilen.
  8. Hvis bilen ikke starter, bør du gennemgå alle trinene igen.

Konklusion

brugte biler

Som du kan se, er det ret nemt at skifte bilbatteriet selv. Fortvivl derfor ikke, hvis du finder en brugt bil, hvor bilbatteriet snart skal udskiftes. Du kan nemlig nemt og billigt skife det selv.

Hvis væskeniveauerne ikke er høje nok, kan du også selv tilføje væske. Det er også meget nemt at skifte antændingsproppen. Når du køber en brugt bil, er der et par ting du bør tjekke nøje, men der er også flere ting, som du nemt og billigt kan udskifte selv!

Share with your friends










Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider