1. Home
  2. Alle guides
  3. Hvordan skriver man et essay

Hvordan skriver man et essay

Jeg elsker at skrive essay. Der er dog mange, der har svært ved det. Derfor har jeg samlet en simpel trin for trin-guide med mine bedste tips og tricks, så du kan få lidt hjælp til skriveriet.

Hvordan man gør

1

Research
Du har fået en opgave og et emne at skrive om. Det næste skridt er at undersøge, hvad der allerede er skrevet om emnet. Du bør læse en masse artikler og et par relevante bøger. Fordyb dig og husk at skrive notater, så du kan huske, hvorfra du har fundet de bedste citater.

2

Lav en plan
Opret en slags indholdsfortegnelse, så du ved, hvad der skal være inkluderet i dit essay. På den måde kan du lave en logisk plan og en rækkefølge for informationerne, og du ved, hvad du vil fortælle i hver paragraf. Du behøver selvfølgelig ikke at holde dig 100% til planen, når du begynder at skrive, men det er alligevel rart at have en guide.

3

Introduktion
I din introduktion har du chancen for virkelig at gribe din læser. Det anbefales at vente med introduktionen til sidst, derved ved du nemlig helt præcist, hvad dit essay handler om. Du kan også starte med at skrive en hurtig kladde af din introduktion, så du selv får en bedre idé om, hvad du vil fokusere på i din opgave. Husk at omskrive introduktionen, når du er færdig med resten, så den passer helt perfekt med resten af teksten.

TIP:

Sørg for, at der altid er en flaske vand på bordet. Hvis du ikke drikker nok vand, kan det have en negativ effekt på dit arbejde: hovedpine, svækket korttidshukommelse og reduceret koncentration.

TIP:

Skal du skrive essayet i hånden? Sørg for, at du har en behagelig kuglepen, så vil der gå længere tid, før din hånd gør ondt. Brug dog hellere en computer, hvis det er muligt. Så kan du hurtigere omskrive en del af teksten, hvis du ikke er helt tilfreds.

4

Paragraf efter paragraf
Afslut en paragraf, før du begynder på en ny. At skrive et essay handler om at repetere og repetere igen. Kassere sætninger og skrive nye. Prøv at afslutte en hel paragraf og genskriv den, før du fortsætter til den næste paragraf.

5

Slap af
Prøv ikke at stresse for meget. En smule pres kan være godt for skriveprocessen, men dit arbejde vil tage skade, hvis du lider af at være for stresset. Tag det roligt, tag en dyb indånding, tænk på noget andet og fortsæt så med arbejdet.

Share on Pinterest
Share with your friends


Send

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider