En romantisk aften uden at bruge for mange penge

En romantisk aften med din kæreste kan være rigtig sjov. Du har sikkert hundredvis af gode idéer til, hvordan I kan hygge jer sammen, men mange af dem koster alt for meget.

Hyppige restaurantbesøg og ture i biografen kan blive en dyr fornøjelse i længden. Der er dog mange måder, hvorpå I kan planlægge en romantisk aften for få penge eller ganske gratis. Læs videre for at få inspiration til din næste date.

Crispy aubergine

Hvordan man gør

Romantisk middag. I behøver ikke at spise i byen for at få en romantisk middag for to. Det er nemt at lave en lækker middag til en rimelig pris.

Servér for eksempel en velsmagende suppe i to flotte skåle som en lille forret, og tilbered et mørt stykke kylling eller en skive laks serveret med pomfritter og stegte auberginer som hovedret. Lav desuden din egen hindbærmousse til dessert. Nedenunder kan du læse, hvordan du nemt og enkelt tilbereder disse retter.

Køb en stor æske stearinlys i en discountbutik, indret rummet romantisk og dæmp belysningen (eller sluk bare lyset, hvis du ikke har en kontakt med dæmper). På den måde kan du skabe en romantisk stemning.

Lej en film eller stream en TV-serie på Netflix og sid tæt sammen i sofaen eller i sengen, mens I ser fjernsyn. Glem ikke at tage stearinlysene med for straks at skabe en romantisk stemning. Det er ligegyldigt, om I ser en romantisk komedie, en actionfilm eller en gyser – I er sammen, og det er det, der tæller.

Opskrifterne. Det er ikke så svært, som det lyder! At stege auberginer går ofte galt, fordi de opsuger olien som en svamp og bliver til en smattet rodebunke. Med dette tip kan du lave en lækker og sprød aubergine.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • En (stor) aubergine
  • Salt og peber
  • 2 æggehvider
  • Olie eller friturefedt med et højt kogepunkt
1

1 Skær auberginen i skiver på cirka 1 centimeters tykkelse. Du kan lade skrællen blive på.

2 Læg skiverne på en tallerken eller i en skål og drys med salt. Havsalt og almindelig salt fungerer begge godt. Lad skiverne ligge i cirka 30 minutter, indtil nogle dråber viser sig på dem. Saltet gør auberginen mindre bitter (især store auberginer kan være bitre).

3 Skyl auberginerne forsigtigt og tør dem ved at duppe.

4 Del æggene. Du skal ikke bruge æggeblommerne.

5 Læg skiverne ved siden af hinanden og drys med en smule salt og peber (i trin 3 skyllede du jo saltet af), og smør æggehvide på begge sider.

2

6 Hæld en god sjat olie i en wok eller i en pande. Sørg for at der er et lag olie på lige under 1 centimeter på panden.

7 Læg 2 eller 3 skiver på panden, når olien har den rette temperatur. Læg ikke mere end 3 skiver på, da temperaturen ellers vil mindskes for meget.

8 Steg skiverne i 2 til 3 minutter til de har en gyldenbrun farve. Pas på: olien kan sprøjte!

9 Lad skiverne dryppe af på en bagerist eller på en køkkenrulle. Du kan spise skiverne enten varme eller kolde, så lad dem køle helt af eller servér dem med det samme.

Hjemmelavet Raspberry Mousse

En middag er selvfølgelig ikke fuldendt uden en dessert. Denne friske opskrift på hjemmelavet hindbærmousse vil være en lækker afslutning på din romantiske middag.

Du skal bruge følgende ingredienser til to personer:

  • 125 g (frosne) hindbær
  • 200 g flødeskum
  • 2 breve husblas (valgfri)
  • hindbærsyltetøj
1

1 Mos hindbærrene (hvis du bruger frosne bær, så lad dem dryppe lidt af først).

2 Hvis du ønsker en stiv mousse, anbefales det at bruge husblas. Lad de to breve husblas blive bløde i en skål koldt vand.

3 Opvarm de mosede hindbær i en kasserolle sammen med 2 spiseskefuld syltetøj (syltetøjet gør moussen lidt mere sød).

4 Når husblasen er blevet blød, putter du også dem i kasserollen. Rør rundt indtil husblasen er smeltet og er blandet godt sammen med hindbærmosen.

5 Pisk fløden til flødeskum.

6 Bland hindbærmosen med flødeskummen og anret i små glas. Lad det stivne i køleskabet i 30 minutter.

Vil du gerne have moussen lidt mere let? Så kan du springe de trin over med husblasen og blande de mosede hindbær direkte med flødeskummen. Du behøver ikke at opvarme blandingen. Den lette mousse skal også stivne 30 minutter i køleskabet.

Dæk bordet og nyd en romantisk middag til en rimelig pris!

Share with your friends










Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider