1. Home
 2. Alle guides
 3. Hvordan man får et langdistanceforhold til at fungere

Hvordan man får et langdistanceforhold til at fungere

En ferieflirt eller en kæreste mødt på nettet – begge kan resultere i et langdistanceforhold, og lad mig sige det med det samme: det kan være rigtig svært.

Når der er en stor afstand mellem dig og din kæreste, vil du selvfølgelig gerne besøge ham eller hende så ofte som muligt. Men med dyre benzinpriser eller hyppige flyrejser kan det være svært at få pengene til at række. Du skal dog ikke fortvivle: Med de gode tips og tricks herunder skal vi nok fortælle dig, hvordan man får et langdistanceforhold til at fungere – uden at det behøver at koste en bondegård!

Tips til langdistanceforholdet

Tips til langdistanceforholdet

1

Del noget. Skab noget som I begge har adgang til og kan dele. Det kunne for eksempel være en onlineblog eller en scrapbog. Dette vil give jer en ny måde at kommunikere på, mens I også får følelsen af at skabe noget sammen. Lav for eksempel en madblog om jeres kulnariske eksperimenter, del jeres workouts på Instagram, eller lav et særligt Twitter-hashtag kun for jer to.

 • Del også en online-kalender. På den måde kan I se, hvilke planer I hver især har og bedre følge med i hinandens liv.  I vil også have noget at snakke om, som for eksempel ”Hvordan var koncerten i går?”

2

Lav de samme ting på samme tid. Afstanden imellem jer vil føles kortere, hvis I aftaler at lave en specifik ting på samme tid. I vil automatisk føle jer tættere knyttet og kan efterfølgende tale om jeres oplevelser. Hvis I ikke er sikre på, hvad I helt præcist kan lave, så prøv en af følgende forslag:

 • Planlæg at forberede det samme måltid på den samme dag. Hvis ingen er jer kan lide at lave mad, kan I bare planlægge at spise det samme mad.
 • Læs den samme bog eller artikel. I kan også skiftes til at læse den højt for hinanden.
 • Se en TV-serie eller en film på samme tid. Hold kontakten over telefonen, så I kan dele jeres reaktioner.
 • Brug video-opkald til at chatte, mens I spiser mad eller ser film sammen.
 • Sov sammen. I kan begge snakke i telefon sammen eller videochatte ved sengetid og derved falde i søvn sammen. At gøre dette en gang i mellem vil få jer til at føle jer tættere.

3

Lær sammen. Vælg et projekt I begge er interesseret i. Tag for eksempel et online-sprogkursus, eller lær hvordan man strikker. Det er ligegyldigt, hvad I helt præcist vælger, så længe det er noget I begge har motivation for at lære. På den måde deler I en historie, og I vil have noget der virkelig binder jer sammen. Det er også en god måde at bruge tid sammen, samtidig med at det giver jer noget at snakke om.

 • Udnyt internettet. I kunne spille et onlinespil for to spillere eller spille et helt traditionelt spil som for eksempel skak. Husk at chatte mens I spiller, hvilket giver jer en større følelse af at være sammen.

longdistance
4

Gør noget særligt for din kæreste. Prøv at gøre små ting, der får din kæreste til at føle sig elsket. Skriv eksempelvis et kærlighedsbrev og send det med posten. Eller forkæl din kæreste med små gaver, kort, eller blomster – der behøver ikke være nogen særlig grund til at forkæle din kæreste. Det er nemmere end nogensinde at finde den perfekte gave på nettet.

 • Føl dog ikke, at du skal sende rigtig dyre gaver eller bruge en masse tid på at finde en helt særlig overraskelse. Det er ofte de små men personlige ting, der får en person til at føle sig særlig.

5

Tænk på hinanden hver dag. I kan godt prøve nye ting sammen, selvom I laver dem hver for sig. Derved taler I ikke bare i telefon, hvilket kan være en faldgrube for langdistanceforhold, hvis det er det eneste I gør. Prøv i stedet at lave noget romantisk: Kig på stjernerne, mens i snakker i telefon, eller synkronisér jeres ure og tænk på hinanden hver dag, når alarmen går i gang.

 •   Mind dig selv om, at din kæreste tænker på dig, mens I laver disse aktiviteter sammen, selvom I er langt fra hinanden. Det kan styrke jeres bånd.

6

Skab et netværk. Det er vigtigt, at du føler, at du har en plads i din kærestes liv. Prøv at møde hinandens venner – enten online eller i virkeligheden. Det vil hjælpe dig til at forstå mere om din kæreste, og det vil gøre jeres kommunikation nemmere.

 • Det kan være, at I en dag beslutter at bo sammen. Det vil sige, at en af jer skal flytte, så I kan være sammen. Det betyder også, at enten dig eller din kæreste er nødt til at efterlade hjembyen og vennerne. Begynd derfor med det samme at bygge et nyt socialt og professionelt netværk, før du eller din kæreste flytter.

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider