1. Home
 2. Alle guides
 3. Lav det selv: Bodylotion

Lav det selv: Bodylotion

Det er hverken svært eller tidskrævende at lave dine egne cremer og bodylotions. Jeg laver ofte min egen fugtighedscreme, da jeg derved er sikker på at undgå de kemikalier, der er i mange af de cremer fra butikkerne.

Jeg synes også, at det er sjovere og billigere at lave mine egne skønhedsprodukter. Med den følgende lav det selv guide kan du  lave din helt egen velduftende bodylotion, som tilmed er sund for din hud.

bodylotion

Her er hvad du skal bruge:

 • 3 teskeer (30-45 gram) destilleret vand eller aloe-vera gele
 • ½ 125 milliliter olie (vindruekerneolie, kokosolie, jojobaolie eller mandelolie til sensitiv hud)
 • 2 teskeer bivoks
 • E -vitamin-olie
 • Essentielle olier

Hvordan man gør

1

Smelt din valgte olie, bivoksen og E-vitamin-olien i en stegepande ved lav varme. Det skal gøres langsomt, ellers vil ingredienserne brænde på.

2

Når alle ingredienserne næsten er smeltet, tager du stegepanden af varmen og hælder indholdet i en stor glasskål. Sørg for, at blandingen ikke koger over, da det vil forhindre den i at kunne størkne. Kom sæbe i stegepanden, så den er nem at vaske op senere.

3

Tilføj det destillerede vand eller aloe-vera gele til blandingen. Hvis du vil have en tykkere masse, skal du tilføje mindre vand. Bland ingredienserne sammen i en blender, indtil blandingen bliver tyk.

Advarsel:

Tilføj det destillerede vand eller aloe-vera gele til blandingen. Hvis du vil have en tykkere masse, skal du tilføje mindre vand. Bland ingredienserne sammen i en blender, indtil blandingen bliver tyk.

lotion
4

Lad massen stå i 20 minutter. Den har brug for tid til at blive tykkere og størkne. Du behøver ikke at dække den til, du kan bare lade den stå på køkkenbordet.

5

Efter de 20 minutter har blandingen den rigtige struktur. Du kan komme det færdige resultat i et syltetøjsglas eller på en flaske.

Tips

 • Du kan tilføje rosenblade, rosenvand, blåbær, hindbær, citrusfrugter og forskellige slags te, for at give din bodylotion en flot farve og dejligt duft.
 • Brug aldrig mere end 30% olie i din bodylotion, for ellers kommer den til at se skinnende og fedtet ud. Det er ikke sådan du vil se ud, vel?
 • Det er godt for din hud, hvis du tilføjer lidt honning i bodylotionen, og det hjælper også på dens holdbarhed.
 • Bodylotionen er også en god idé til en gave. Design en etiket og pak den flot ind. På denne måde har du en meget personlig gave.
lav det selv

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider