1. Home
  2. Alle guides
  3. Lav din egen foundation

Lav din egen foundation

Er du færdig med at købe dyr makeup? Så lav din egen foundation! Det er meget nemmere, end du tror, og resultatet er ligeså godt som mange mærkervareprodukter.

En anden fordel ved at lave din egen makeup er, at du ved præcis, hvad der er kommet i produktet. Du undgår derved skadelige kemikalier, som kan ødelægge din hud og dit helbred.

Herunder kan du se min opskrift på hjemmelavet foundation, som er et godt alternativ til de dyre foundations, du kan købe i butikkerne.

Lav din egen foundation: Du skal blot bruge en række fødevarer for at lave en god pudder-foundation. Denne foundation er ideel til følsom hud, og den er også meget billig at lave.

Basen for denne foundation er 1 spiseske pilerod til en lys hudtone, og for en mørk hudtone kan du nøjes med at bruge en teske pilerod. Bland det i en skål, der ikke er lavet af metal, med en halv teske betonler. Du kan justere farven ved at tilføje de følgende ingredienser:

  • Kakaopulver: gør din foundation mørkere og mere intens
  • Kanel: gør din foundation mere gullig
  • Ingefær: tilpasser din foundation til olivenfarvet hud
  • Muskatnød: giver din foundation en varm glød

Hvis du har mørk hud, så tilføj lidt mere kakaopulver, og hvis din hud er mere olivenfarvet, skal du tilføje mere muskatnød eller ingefær. Farven kan nemt ændres, så du kan finde en farve, der passer perfekt til netop din hud uanset din hudfarve.

fundament farver

Hvis du foretrækker en flydende foundation, kan du tilføje 12 dråber af essentiel olie fra en parfume, du kan lide. Din foundationen vil derved også dufte dejligt. Tilføj også nogle få dråber af oliven-, jojoba- eller mandelolie. Hvis du ikke vil have, at din foundation skal indeholde parfume, kan du blot tilføje 15 dråber af oliven-, jojoba- eller mandelolie.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål, indtil der ikke er nogen klumper i din foundation. Afprøv din foundation på din arm, og når farven passer, kan du prøve en smule på din kind.

Tjek din foundation i dagslys, så du er helt sikker på, at farven passer perfekt til din hud. Hvis farven ikke passer helt, kan du altid tilføje mere farve.

Når du er tilfreds med din foundation, kan du putte den i en beholder.

Tillykke! Du har nu lavet din helt egen hjemmelavede foundation og derved sparet en masse penge. Lav din egen foundation nemt og billigt – del det med dine venner!

Lav din egen foundation

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider