1. Home
  2. All guides
  3. Min opskrift på hjemmelavet is

Min opskrift på hjemmelavet is

Jeg elsker is – især den hjemmelavede af slagsen! Det er hyggeligere og billigere at lave sin egen is, og den smager ofte bedre end den færdiglavede is fra supermarkedet. Hvis du også vil prøve kræfter med hjemmelavet is, så prøv en af mine lækre opskrifter herunder.

blender

Med ismaskine

1

Lav din base.
Det er nemt at lave forskellige smagsvarianter, men det er altid en god idé at starte med en god vaniljebase, når du laver hjemmelavet is. Jeg foretrækker flødebaseret is, hvis jeg bruger min ismaskine, da den er mindre tung. Min første opskrift er derfor flødebaseret, og når ingredienserne er blandet sammen vil du få 1 liter is.

Sammensæt følgende ingredienser i en gryde:

Til 1 liter is:
5 dl fløde
2,5 dl sødmælk
1,5 dl sukker
1 tsk. vanilje
valgfri: tilføj 1 dl kakaopulver for at lave chokoladeis

2

Varm op indtil sukkeret opløses.
Placer gryden  på en kogeplade med middelhøj temperatur og opvarm blandingen. Rør rundt, indtil sukkeret er fuldstændigt opløst.

3

Afkøl blandingen i køleskabet.
Hæld flødebasen i en skål, dæk den til, og placer den i køleskabet. Afkøl i en time eller to.

4

Frys isen i en ismaskine.
Hæld den nedkølede base i din ismaskine og frys ifølge brugsanvisningen. Afhængig af hvilken slags ismaskine du har, tager fryseprocessen en time eller længere.

5

Tilsæt smagsvariant.
Når isen er delvist frossen, kan du tilsætte din yndlingssmag. En vaniljebase smager fantastisk med næsten enhver slags frugt, slik eller nød. Prøv at tilsætte omkring to deciliter af en af de følgende:

  • Jordbær skåret i stykker
    Kirsebær skåret i stykker
    Ferskner skåret i stykker
    Hakket chokolade
    Ristet kokos
    Jordnøddesmør
    Kandiseret pekannød

6

Afslut frysningen af isen.
Tænd for ismaskinen igen for at afslutte fryseprocessen. Put derefter isen i fryseren i cirka tre timer for at gøre den mere fast. Nyd din is, når den er helt frosset men stadig cremet.

popsicle

Hjemmelavet is uden ismaskine

1

Lav en vaniljebase.
Det er bedre at lave en cremebaseret vaniljebase, når du ikke har en ismaskine. En cremebaseret is er nemmere at fryse i fryseren, da den vil få en cremet og glat tekstur. Hvis du bruger en flødebase i stedet, vil din is blive mere solid og mindre cremet.

Vanilje cremeis:
1/2 l. fløde
2 æggeblommer
3 æg
1 tsk. vanilije
65 g. sukker

2

Trin til at lave den perfekte is:

  • Fløden koges med vaniljen i 10 minutter.
  • Imens piskes æggene og sukkeret.
  • Efter 10 minutter hældes de piskede æg og sukkeret over i gryden.
  • Rør blandingen, indtil den når kogepunktet.
  • Hæld blandingen igennem en sigte
  • Pisk blandingen indtil den er helt kold

3

Frys isen i fryseren.
Bare hæld blandingen i en dyb, frysesikker beholder og put den i fryseren. Hvert 45. minut bør du åbne fryseren og røre energisk i isen. Dette vil hjælpe den med at fryse langsomt, og få en blød, cremet tekstur i stedet for at fryse til en solid blok is. Bliv ved med at røre i isen hvert 45. minut, indtil den er helt frossen. Denne metode tager 4-5 timer.

Hvis du kan lide en blødere is, kan du spise den, så snart den har den tekstur du ønsker.

For en mere traditionel is, lad isen fryse natten over, efter du sidst har rørt i den. Næste dag vil den have en tekstur ligesom is, man køber i supermarkedet.

Share with your friends










Submit

Ask a question

Ask us anything you want

More articles