1. Home
  2. Alle guides
  3. Rejs mere, betal mindre

Rejs mere, betal mindre

Drømmer du ligesom mig om at rejse? Men er dit budget også stramt? Mit bedste tip er at lægge et feriebudget, så du ved præcis, hvor meget din rejse kommer til at koste. Når du har sat budgettet er det bare om at spare op. Og husk at holde dig til dit feriebudget, når du er taget afsted!

Østeuropa og enkelte lande i Sydeuropa er stadig billige for os danskere. Så overvej et land, hvor priserne stadig er fordelagtige, hvis du vil have dit feriebudget til at række længere. Her er mine 5 yndlingslande, der gør det nemmere at rejse længere for mindre!

sunset-plane

Ungarn
Ungarn er et naturskønt land med en lang og spændende histore. Vidste du desuden, at Ungarn er omkring 51% billigere end vesteuropæiske lande? Du kan spare stort på overnatningssteder, attraktioner og transport. Mad og drikke er også langt billigere sammenlignet med danske priser. Vær opmærksom på, at der er tre slags spisesteder i Ungarn:

  • Bufé (buffet): Et billigt og simpelt spisested.
  • Étterem (restaurant): Gennemsnitligt og hyggeligt
  • Csárda (pub): Det fineste og derfor lidt dyrere.
feriebudget

Tjekkiet
Tjekkiet er med sin fantasiske natur og sine billedskønne landsbyer et yndet turistmål. Landet er næsten ligeså billigt som Ungarn. I gennemsnit er Tjekkiet nemlig 44% billigere end vesteuropæiske lande.

Besøg de små landsbyer for de billigste priser. Her kan du opleve naturskønne områder og møde de lokale. Hvis du er mere til storbyferier, bør du besøge Prag. En af de smukkeste hovedstæder i verden – og priserne er stadig særdeles fordelagtige sammenlignet med vestlige storbyer.

TIP:

Rejs til Tjekkiet om foråret eller tidlig sommer og undgå højsæsonen (juli og august). Priserne er lavere på mindre populære tidspunkter.

feriebudget

Slovakiet
Slovakiet, som er 30% billigere end vesteuropæiske lande, er et af de billigste lande i Europa. Landet er værd at besøge ikke blot for de fordelagtige priser men også på grund af de helt vidunderlige naturlandskaber.

Hvis du tager til Slovakiet, så husk at smage deres nationalretter ‘Pirohy’ og ‘Bryndzové Halusky’. Bestil en øl til maden – de fleste steder koster en øl blot 5 kr. Undgå dog turstfælderne og besøg i stedet de lokales foretrukne spisesteder for de billigste priser.

Polen
Polen er stadig til at betale. Jeg elsker de historiske og stemningsfulde byer Warsaw, Krakow og Gdansk. Hvis du er interesseret i historie er en rejse til Polen helt sikkert for dig. Mærk historiens vingesus i de smalle brostensbelagte gader, elle besøg koncentrationslejrene Auschwitz og Majdanek.

Polen er desuden kendt for din ølproduktion, så husk at bestille en ‘piwo’. Polakker er desuden glade for vodka og producerer en hel del kvalitetsvodka, som også bør afprøves.

Portugal
Portugal er en ideel destination for kultursøgere på et stramt feriebudget. Hvis du elsker solskin men ikke har råd til at tage til lande som Spanien eller Italien, så er Portugal helt sikkert et godt alternativ.

Hotelpriser og leveomkostninger er lave. Hvis du vil spare endnu mere, så overvej at booke et hostel. I hovedstaden, Lissabon, kan du bo i en sovesal fra 96 kr. pr. nat. Det er også muligt at få en tre-retters menu inklusiv vin for omkring  110 kr.

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider