1. Home
  2. Alle guides
  3. Spar penge på mad ved at følge disse 9 gode råd

Spar penge på mad ved at følge disse 9 gode råd

Bruger du for mange penge på mad? Ender den der pose med chips eller den dyre flaske vin alligevel altid i din indkøbskurv? Impulskøb er ofte hovedårsagen til, at madbudgettet ikke bliver overholdt. Men der er også mange andre faktorer, der spiller ind. Læs videre for mine 9 bedste tips, og spar penge på mad!

boodschappen

Hvordan man gør

1

Skriv en indkøbsliste

Det lyder måske lidt gammeldags, men det hjælper virkelig meget at lave en indkøbsliste. Supermarkedet er indrettet til at få dig til at købe så meget som muligt. Spar penge på mad med en indkøbsliste: det kan forhindre impulsive indkøb!

2

Tjek hvad du allerede har i skabet

Før du går på indkøb efter madvarer, så tjek dine skabe. Hvad er der stadig? Det er spild at være nødt til at smide den mad ud, som du har betalt for en gang. Dette vil få dig til at bruge en unødig mængde penge. Folk spilder flest penge ved at være nødt til at smide så meget ud.

3

Gå ikke i supermarkedet på tom mave

Du har måske allerede hørt dette tip, men det kan faktisk gøre en stor forskel. Hvis du er sulten, vil du have tendens til at købe meget mere, og du vil have større trang til at impulskøbe usunde snacks.

4

Hold øje med reklamerne

Tjek reklamerne for udsalg og discountvarer. Dette kan spare dig for mange penge, især på langtidsholdbare madvarer og rengøringsprodukter, som du kan købe stort ind af. Vær dog sikker på, at du faktisk kommer til at bruge de varer, som du køber. Køb kun discountprodukter, hvis du alligevel ville købe dem.

grocery
5

Prøv butikkens eget mærke

Er mærkevarer virkelig mere smagfulde, eller har du ikke engang prøvet andre mærker? Ofte er butikkens eget mærke ligeså godt og deres varer ligeså smagfulde som mærkevarer. Det er i det mindste værd at afprøve, da det kan spare dig en hel masse penge.

6

Køb dine varer et andet sted

Du behøver ikke altid at gå i et supermarked. Du kan for eksempel gå på markedet. Friske varer er ofte meget billigere på markedet end i supermarkedet. Derudover er kvaliteten af grøntsager og frugt ofte meget højere. Du kan også overveje at afprøve et billigere supermarked. De har måske andre varer, end du er vant til, men alligevel et bredt udvalg, og varerne kan være meget billigere.

7

Hold dig til sæsonens råvarer

Nogle madvarer er sæsonbestemt. Dåsemad eller frostvarer har ofte den samme pris hele året, men prisen på friske varer skifter fra sæson til sæson. For eksempel er salat billigere om sommeren end om vinteren.

8

Brug din fryser

Hvis du har plads til det, så frys madvarer ned. Kød er for eksempel ret dyrt. Du kan købe stort ind, når du finder et godt tilbud og opbevare dine varer i fryseren. Det vil ikke smage dårligere.

9

Lav et madbudget

Spar penge på mad ved at lave et budget, og husk at overholde det. Det er lettere sagt end gjort, men det virker på lang sigt. Prøv også at handle købmandsvarer kun en gang om ugen, så vil du ofte købe mindre og undgå for mange impulskøb.

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider