1. Home
 2. Alle guides
 3. Sund hud uden brug af dyre behandlinger

Sund hud uden brug af dyre behandlinger

Cigaretter, dårlig kost og stress – alle tre kan forårsage dårlig hud. Hvis du kæmper med akne og fedtet hud, kan det også være på grund af dine gener og forhøjet produktion af kønshormonet androgen. Hvad end grunden til dine hudproblemer, er der dog midler, der kan hjælpe dig til at få en sund hud.

Foruden søvn har huden brug for mineraler og vitaminer, som kan optages via din kost eller påføres direkte på huden. Ansigtsmasker og andre skønhedsprodukter kan dog være dyre. Derfor har jeg samlet en liste over de bedste og billigste hjemmelavede ansigtsmasker, som vil give dig en sund hud. Det anbefales at afprøve flere af maskerne, så du kan finde en, der passer netop til dig.

smoking

Hvordan man gør

1

Før du går i gang. Der er mange naturlige ingredienser, der kan hjælpe på dine hudproblemer. For eksempel siges det, at både æggehvider og citronsaft kan forbedre huden, og så er det tilmed nemt og billigt at få fat i. Vær dog forberedt på at prøve mere end en opskrift, hvis den første ikke virker.

 • Ingen af nedenstående opskrifter er garanteret at virke for dig. Alle hudtyper er forskellige og vil derfor reagere på forskellige måder.
 • Hvis din hud er meget følsom, bør du passe ekstra godt på. Det anbefales at fortynde opskrifterne med vand, hvis din hud er følsom.
 • Stop med at bruge behandlingen, hvis din hud bliver irriteret.

2

Prøv en æggehvide-maske. Æggehvider formindsker dine porer og fjerner hudorme. Først bør du vaske og tøre dit ansigt, da masken virker bedre på ren hud. Skil derefter æggehviden fra blommen og påfør æggehviden på din hud. Du kan enten bruge en klud til at påføre masken eller dine fingre, men hvis du bruger dine fingre, så vær sikker på at de er rene og tørre først. Når det første lag af masken er tørt, så påfør endnu et lag. Gentag 3-5 gange. Husk at hvert lag skal være tørt, før det næste påføres. Vask masken af dit ansigt, når det sidste lag er tørt.

 • Du kan tilføje et lag af papir mellem hvert lag af æg. Pil hvert lag af, før du til sidst vasker dit ansigt.    
 • Pas på med at få masken i munden. Det bør undgås at indtage rå æggehvide.

honning
sund hud
3

Brug citronsaft. Citronsaft er en effektiv løsning til at formindske dine porer og få en sund hud. Efter påføring vil du straks mærke, at citronsaften går i gang med at arbejde. Dup en vatrondel med saft, og pres den forsigtigt mod din hud. Gør dette et par gange om ugen lige inden du går i seng, og vask og plej dit ansigt som du plejer om morgenen.

 • Citronsaft er ret barsk, så hvis du har sensitiv eller tør hud, bør du fortynde saften med en lille smule vand først.
 • Citronsaft gør din hud meget følsom over for lys, så lad være med at gå udenfor med citronsaft på huden. Derved undgår du at blive solbrændt og skade din hud.
 • Det anbefales ikke, at folk med mørkere hud bruger citronsaft, da det kan misfarve huden.

4

Brug opvarmet honning. Honning har både antiseptiske og antibakterielle egenskaber, hvilket kan hjælpe på akne og hudorme. Det er også en meget klistrende substans, som vil sætte sig fast på hudormene og derved fjerne dem. Varm noget honning op i en pande eller kom et glas honning i varmt vand. Honningen skal være varm at røre ved, men ikke så varm at du brænder dig selv. Når honningen har fået den rette temperatur, kan du duppe det på din hud, og lade det tørre i omkring ti minutter.

 • Vask masken af dit ansigt med en fugtig klud.
 • Du kan lade denne kur sidde på huden natten over, men vær sikker på at masken er tør, for ellers kan du vågne op med dit ansigt klistret fast til hovedpuden!
 • Brug masken en eller to gange om ugen for at få en sund hud.

Share on Pinterest
Share with your friends


Send

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider