1. Home
  2. Top20 Veganske Blogs 2019

Top20 Veganske Blogs 2019

Det siges at 2019 bliver “veganernes år”. Med mere og mere fokus på vegansk og vegetarisk livsstil, er det naturligt at det begynder at fylde mere i medierne – og på internettet. Der er mange undersøgelser der peger på at det fører til et sundere og længere liv. Og heldigvis er der også kommet flere og flere lækre opskrifter man kan følge, så der ikke længere kun behøver være iceberg salat på menuen. Derfor har vi valgt at sætte fokus på nogle af de bedste veganske blogs i 2019, hvor vi giver jer – vores brugere – mulighed for at stemme på lige netop jeres favorit!

vegetarbloggen.no

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

En af de største udfordringer der er ved at skulle leve vegetarisk, er helt klart at man bliver tvunget til at træffe en masse valg – og fravalg – i sin kost. Derfor bliver mange ofte lidt afskrækkede når de tænker på at skulle lægge stilen om til den vegetariske livsstil. Det behøver dog ikke altid være så avanceret som mange andre gør det til. Det vil de lave om på hos vegetarbloggen.no. Her skal det være let og enkelt at omlægge sin kost til mere vegetarisk og vegansk mad, så her finder du en masse gode opskrifter til alt fra den nysgerrige ”veganerlærling”, til opskrifter designet til de mere hardcore i segmentet.

veganskarecept.se

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Når det kommer til madblogs, så er der ingen tvivl om at der er mange gode muligheder at vælge imellem. Derfor har vi valgt at lave denne afstemning, så vi kan få indsnævret feltet en smule. Og i denne omgang falder beslutningen på vegetariske og veganske blogs. Og så snart vi faldt over veganskarecept var vi ikke i tvivl – denne blog fortjener helt klart at blive nomineret på listen.

vegansamfunnet.no

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Mange synes at det kan være en ret uoverskuelig opgave at skulle overgå til en mere vegansk livsstil. For mange kan det bilve svært at finde erstatninger for de ingredienser du plejer at bruge. Nogle gange kan det være fantasien der sætter grænser – og andre gange kan det være supermarkedets udvalg.

Derfor er det ofte nødvendigt med nogle blogs og sider hvor man ikke bare kan få masser af lækre opskrifter, men også en god portion baggrundsviden omkring det at være veganer, og hvordan man på en nem og overskuelig måde kan få mere veganisme i dagligdagen. Hos Norsk Vegansamfunn kan du blive meget klogere på det at være veganer, og det kan være et tiltrængt friskt pust i en stor jungle af blogs. Og derfor fortjener de helt klart deres plads blandt de øvrige nominerede på listen her. Så hvis du vil blive klogere på livsstilen, så skynd dig at tage et kig på siden her, og bliv klogere allerede i dag.

veganmisjonen.com

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Kan du lide vegansk mad? Og kan du godt lide at have gæster? Så kender du sikkert til de undrende blikke fra kødelskere, der nu bliver nervøse over at skulle nyde et vegansk måltid. Hos veganmisjonen kan du finde hundredvis af lækre og inspirerende opskrifter, som med garanti kommer til at efterlade dine gæster måbende. Opskrifterne er lette at følge, retterne er nemme at lave, og billederne til hver enkelt opskrift sidder lige i skabet, så den gode oplevelse begynder allerede foran computeren.

Et af problemerne med vegansk madlavning, kan ofte være at finde de helt rigtige ingredienser. Derfor er der heller ikke noget værre end at falde over en lækker opskrift, for blot at finde ud af at det kræver de helt perfekte linser fra Timbuktu. På siden her finder du opskrifter der både er lækre, men samtidig realistiske, så du ikke behøver gå i 20 forskellige butikker for at handle ind til aftensmaden.

veganermor.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Når man træder indenfor hos veganermor.dk føler man sig med det samme budt velkommen. Helle, der styrer bloggen, har i mange år givet den gas som ”veganermor”. Så selvom hun ikke altid selv har været med i veganer livsstilen, har hun i de seneste par år kreeret lækker, hjemlig og hjertevarmt mad til hendes børn. Alene historien bag bloggen er nok til at hun fortjener en nominering her på listen.

Naturligvis er denne blog jo ikke kun baggrundshistorie og søde anekdoter. Den er tilfældigvis – og heldigvis – proppet til randen med lækre veganske opskrifter, der kan laves af alle – uanset hvor meget erfaring du har med veganermad i forvejen. Særligt cashewnøddeosten er et besøg værd, og kan give dig masser af lækkert pålæg til madpakken, frokosten eller morgenmaden mange dage frem.

veganer.nu

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Det kan næppe komme som et chok, at mange veganere ofte oplever at blive mødt af fordomme, dumme jokes, og snæversynede meninger. Hvis du – ligesom mange andre – er trætte af disse, så tag et smut ind forbi veganer.nu, hvor du får masser af lækre opskrifter du kan kaste direkte efter ”tvivlerne”, så de kan se at vegansk mad ikke behøver være kedeligt og trist. Derudover fungerer siden også som en form for et community, hvor du får indblik i veganisme i medierne, du kan komme bagom de sunde aspekter ved det at leve vegansk, blive klogere på hvad en veganer rent faktisk er – ja kort fortalt kan du her få alle oplysninger du overhovedet kunne bruge om veganisme.

Og bare rolig. Opskrifterne er ikke gået glemt i forbifarten. De er stadig lækre, de er stadig utroligt lette at tilberede, og de er stadig spækket med fantastisk lækre billeder.

vanloseblues.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Det er efterhånden ingen hemmelighed at der findes et utal af lækre madblogs ude på nettet. Vi synes dog alligevel at der var noget specielt ved vanløse blues, der ligesom skilte sig lidt ud fra konkurrenterne. Marias blog er et friskt pust til de mange andre klassiske madblogs, og det skyldes nok i stor udstrækning at denne veganske blog på én og samme tid er sund, spændende – og simpel. En af hovedpunkterne på bloggen er nemlig at maden rent faktisk skal være let og simpel at lave – så der er større sandsynlighed for at man får brugt opskrifterne i dagligdagen. Her finder du altså både lækre varme simreretter, hurtige snacks og sund morgenmad – og stort set alt der imellem. Særligt den lynhurtige tomatsuppe synes vi er specielt lækker, og er helt klart en af de opskrifter som vi lægger i vores favoritter til senere brug. Skynd dig at gå ind på bloggen og fordyb dig i opskrifterne du finder. Måske finder du også DIN næste favorit.

trinesmatblogg.no

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Selve bloggen er også en fornøjelse at bevæge sig rundt på. Designet og funktionaliteten sidder lige i skabet, og derfor får du en meget professionel oplevelse når du sidder på bloggen. Det nemt overskuelige opskriftskatalog er også en ægte hjælp i køkkenet, og gør det nemt at sortere og udvælge lige præcis DIN yndlingsret!

thomaserex.com

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Der er lige så mange forskellige årsager til at folk bliver veganere, som der er folk. Eller i hvert fald næsten. Nogen gør det for dyrenes skyld, andre for helbredet, mens nogle helt andre gør det for miljøet – og så videre. På Thomaserex får du en lille smule af dem alle sammen. Uden at kunne være 100% sikker, vil vi umiddelbart vurdere at én af drivkræfterne bag bloggen her, er dyrevelfærden. Men uanset hvad din motivation er, så behøver du ikke være bange for at mangle opskrifter. Der er nemlig adskillige opskrifter til alle formål og til alle tænkelige retter. Billederne er ikke så polerede som hos mange andre blogs, men det vidner bare om et personligt præg – og bare rolig – de er STADIG ekstremt lækre, så du kan med ro i maven servere dem for dine gæster!

planteaederen.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Når det kommer til opskrifter og madblogs, så er planteæderen helt klart blandt én af de tungere i feltet. Det første der møder dig, er et kæmpe billede af et aktuelt tema, og selve bloggen er yderst professionelt sat op. På stort set alle indlæggene er der smukke og professionelle billeder, teksterne er velskrevne, og du vil ikke få problemer med at indhente inspiration her på siden. Dette er helt klart at værk der er kreeret af én der går ekstremt meget op i sin madlavning – og måden hun viser den på.

Udover en lækker hjemmeside, så findes der også på hendes facebookside et meget levende og organisk miljø, som kan være en god idé at melde sig ind i. På denne måde får du let og hurtigt adgang til de nyeste inspirerende opskrifter. Vi mener helt klart at planteæderen fortjener en nominering til denne pris, og er sikker på at hun får en flot placering!

plantepusherne.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Vegansk mad har ofte et ry for at være tørt, uinspirerende og kedeligt. Og hvis man skal nævne noget om plantepusherne, så må det være at de gør alt hvad der står i deres magt, for at sørge for at vegansk mad bliver det direkte modsatte. Her finder du masser af lækre opskrifter på mad der får mundvandet til at løbe. Særligt deres opskrift på ”pulled pork” som laves af bananskræl er værd at lægge mærke til. Her får du mulighed for at få lavet lækkert og interessant mad til dine gæster (eller dig selv) – uden at du behøver få alt det kedelige med.

Udover de mange lækre retter, er der også et væld af tilbehør, dressinger og desserter du kan gå i krig med, og med garanti kommer du til at slå benene væk under dine gæster til dit næste middagsselskab.

neohippie.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

De fleste af os har efterhånden lagt mærke til veganerbølgen der kører på højeste blus i samfundet. Hvis det er dét du går efter, så kommer du med garanti ikke til at gå forgæves hos Neohippie. Et andet meget vigtigt aspekt, som også bliver berørt på bloggen her, er ”zero-waste” princippet, hvor der ikke blot fokuseres på sunde madvaner, men også på at mindske forbruget når vi laver mad, udnytte vores rester – og i det hele taget blot få en lidt mere konstruktiv tilgang til vores planet og dine madvaner.

Selv hvis ikke Zero-Waste er din kop te, så bør du stadig besøge Neohippie – for her finder du et væld af gode opskrifter på alt fra desserter til hovedretter – alt sammen sundt, vegansk og inspirerende. Du finder også tips til at vaske tøj uden at bruge tilsætningsstoffer, gøre rent i hele hytten uden brug af kemikalier – og tusind andre gode artikler om hvordan du får en sundere og mere bæredygtig livsstil.

miasommer.wordpress.com

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Denne konkurrence byder på ét af de største felter af nominerede vi nogensinde har set. Og sikke en fornøjelse det er at se så mange lækre blogs. Det vidner om at veganismen virkelig vinder frem – og dette er kun de bedste af de bedste. Da vi gennemgik de nominerede, valgte vi at Mia Sommer skulle være én af dem, fordi der er tale om en meget personlig blog, hvor der ikke er noget som helst der er overladt til tilfældighederne.

Selve opskrifterne og præsentationerne af dem er i verdensklasse, og der er ingen tvivl om at Mia går op hendes blog, hvilket bare gør at man kan mærke personligheden og kærligheden i hver eneste ret. Indbegrebet af madglæde, og helt klart en værdig nomineret på listen her.

linemailis.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Hos Line Mailis er det ikke kun maden der er i fokus, men snarere bæredygtighed generelt. Det betyder at du her på bloggen finder masser af veganske opskrifter, men også spændende og interessante blogindlæg der kan inspirere dig til at leve et mere bæredygtigt liv. Eksempelvis er der et meget interessant indlæg om hvordan man på en mere bæredygtig måde kan få pakket julegaverne ind næste år. Dette er blot ét eksempel på hvilket omfang denne blog behandler bæredygtighed. Du finder det naturligvis også i hver eneste opskrift du henter igennem siden – og bare rolig – bare fordi det er bæredygtigt, behøver det ikke betyde at der ikke er plads til at synde i ny og næ. Line elsker nemlig desserter, kager og søde sager lige så meget som alle os andre, og derfor finder du også en ganske veludstyret dessertsektion på bloggen. Helt klart et besøg værd!

juliesmatblogg.no

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Selvom Juliesmatblogg ikke ligefrem er 100% vegansk eller vegetarisk, så har vi alligevel valgt at den skal have en plads i feltet her. For selvom bloggen indeholder retter med kød, er der også rigtig mange gode retter, der rent faktisk ER enten 100% veganske eller vegetariske. Derfor passer denne blog også til rigtig mange mennesker, og stort set alle kan drage inspiration herfra. Selve opskrifterne er alle sammen lette at følge, de er spændende og inspirerende – og så er det ingredienser der rent faktisk er til at få fat i. Der er ikke noget værre end at finde en super lækker opskrift, for blot at finde ud af at to af de vigtigste ingredienser kun kan købes på et stort marked i en fremmed by. Her får du mad der er nede på jorden, opskrifter der er til at følge, og retter der med garanti vil imponere dine næste middagsgæster!

freyaemilie.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Hos FreyaEmilie er veganisme ikke blot et valg når det kommer til mad, men en decideret livsstil. Derfor kan du – udover lækre opskrifter – også finde masser af andre indlæg på bloggen, der generelt set handler om at gøre verden lidt sundere – og dig selv inklusiv.

Du finder masser af lækre indlæg om både juicer, mad og snacks – men også når det kommer til skønhed og pleje, kan du finde masser af gode tips og råd hos Freya. Blandt andet var vi vilde med indlægget om at skære ned på plastic i badeværelset. Dette er blot ét enkelt udnævnt indlæg ud af mange – og fælles for dem alle er, at de alle sammen er værd at besøge og reflektere over – og så bliver de alle præsenteret på en vaskeægte lækker blog. Instagram feedet er farverigt og inspirerende, så sørg også for at tjekke hende ud dér!

englerod.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Englerod er en blog vi har fulgt i et stykke tid. Vi har valgt at nominere dem til denne pris, da de efter vores mening, gang på gang leverer indhold i absolut verdensklasse. Og nu er det din tur til at være dommer!

Selve opskrifterne er naturligvis altid lækre, med gode billeder, og med nem og udførlig vejledning. Men det der altid har imponeret os mest er, hvordan Johanne altid formår at finde et nyt og friskt twist til hver eneste ret. Her behøver du ikke gå på kompromis med kreativiteten hvis du vil leve vegansk. Du finder alt fra snacks til morgenmad, og det hele bliver præsenteret med lækre billeder, der med garanti kommer til at få dig til at ønske at læse mere! Bloggen her er helt klart en stærk kandidat i feltet, og fortjener bestemt pladsen som nomineret.

carrotstick.dk

Originalitet ★★★★★
Design ★★★★★
Sociale medier ★★★★★

Hvis du er på jagt efter en blog der ikke blot er spækket med lækre indlæg, men også ser lækker ud – så er carrotstick umiddelbart et godt bud. Vi faldt over denne blog ved en tilfældighed, men faldt strakt pladask for det lækre layout og design der er på bloggen. Der er altså ingen tvivl om at holdet bag siden, går ekstremt meget op i hvordan deres indlæg bliver vist – og det gør en forskel. En stor forskel endda. Udover at blive præsenteret på en lækker side, følges de mange indlæg og opskrifter også af ekstremt lækre billeder, der virkelig får dig til at drømme om at blive din egen masterchef i køkkenet. Her bliver der for alvor gjort op med stereotypen at veganermad skal være kedeligt – for med disse opskrifter er der i dén grad tale om kulinariske oplevelser i særklasse!