1. Home
  2. Alle guides
  3. Hvordan man bleger sine tænder derhjemme

Hvordan man bleger sine tænder derhjemme

Et flot hvidt smil eftertragtes af mange. Desværre kan blandt andet rygning og kaffedrikning gøre, at dine tænder får et gult skær. Du skal dog ikke fortvivle – der er mange måder, hvorpå du kan få et funklende hvidt smil.

Du kan selvfølgelig bestille en tid til tandblegning hos din tandlæge, men det kan være dyrt. I stedet kan du blege dine tænder i ro og mag derhjemme. Det er super nemt, og du skal blot bruge nogle dagligvarer, som du måske allerede har i skabet. Læs videre og find ud af, hvordan man bleger sine tænder derhjemme.

wortel

Æbler

Æblets sprødhed er godt for dine gummer, og det høje vandindhold øger også spytproduktionen. Spyttet spreder sig derved og neutraliserer kolonier af bakterier, der kan forårsage dårlig ånde og plak.

Bagepulver

Bagepulver kan bruges til at blege dine tænder. Du skal blot børste dine tænder med bagepulveret, da det virker som et blegemiddel. Saltdelen er lidt slibende og vil fungere som en skrub mod plak og pletter på dine tænder.

Selleri og gulerødder

Jeg har altid fået at vide, at gulerødder er gode for øjnene. Ikke nok med det, de kan også bruges til at blege dine tænder. Det høje vandindhold stimulerer produktionen af spyt og hjælper derved med at vaske madrester væk. Det samme gør sig gældende for selleri – og begge grøntsager er selvfølgelig rigtig gode for dig!

Broccoli

Denne grøntsag kan bruges som en skrub for dine tænder. Tilsæt lidt rå broccoli i din frokost eller i din aftensmad: broccolien vil skrubbe overfladen af dine tænder, hvilket vil give dem en hurtig og naturlig børstning.

Ost

Elsker du også ost? Så har jeg en god nyhed til dig: Ost kan også bruges til at blege dine tænder! Det skal være en hård ost, da de indeholder mere calcium. Calcium styrker dine tænder og gummer. Og da oste for det meste er farveløse, vil de heller ikke plette dine tænder.

Eight_varieties_of_pears

Appelsiner

Appelsiner indeholder citrus, som er en syre, der kan opløse tandemalje, hvis det indtages i store doser. På længere sigt vil det blege dine tænder. Men pas på med at indtage for meget syre, da det ikke er godt for dine tænder. Du bør derfor nøjes med en saftig appelsin en gang imellem. Appelsiner er også fulde af c-vitaminer, som forebygger en lang række sygdomme.

Vand

Drik en masse vand for at få hvidere tænder. Vand vasker madvarer, der kan plette dine tænder, væk og holder din mund hydreret. At drikke mange glas vand, vil hjælpe dig med at få et skinnende smil uden at beskadige dine tænder. Det er bedst at drikke postevand, da vand med brus kan nedbryde tandemaljen, hvis du drikker det i store mængder.

Pærer

Pærer holder bakterierne på afstand. At tygge på en pære vil neutralisere plettende bakteriekolonier på dine tænder. Ligesom æbler vil pærer også forøge spytproduktionen, som derved vil vaske madrester væk. Det vil efterlade dine tænder rene og skinnende.

Mælk og yoghurt

Både mælk og yoghurt har et højt calciumindhold, som vil styrke tænderne og gøre emaljen sundere og hvidere.

Det er dog ikke alle produkter, der er rige på calcium, som har denne effekt. Madvarer som spinat vil plette dine tænder i stedet for at blege dem. Vær opmærksom på kun at indtage hvide eller farveløse madvarer der er rige på calcium, hvis du vil have et hvidere smil.

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider