1. Home
  2. Alle guides
  3. Hvordan udregner man BMI

Hvordan udregner man BMI

At komme i form behøver ikke at være kompliceret. Små, intense workouts kan være meget effektive. Ifølge videnskabelige undersøgelser, kan korte perioder af intense øvelser være lige så effektive – hvis ikke mere end længere workouts.

Vil du gerne komme i bedre form, være sundere og føle dig på toppen? Prøv det med Quick total-workout. Lær hvordan man opbygger muskler og får et lavere kropsfedtindeks (BMI). Læs videre og find ud af, hvordan du udregner dit BMI.

Hvordan man gør

1

Udregn dit BMI. BMI (body mass index) er en måling af kroppens fedtniveau og er baseret på højde og vægt. Voksne bør have et BMI mellem 18,5 og 24,9. Indekset viser hurtigt, om du er undervægtig, overvægtig eller normalvægtig. En sund vægt kan hjælpe med at minimere din risiko for overvægt- og undervægtrelaterede sygdomme. Hvis du ikke befinder dig inden for normalområdet, kan specifikke træningsøvelser hjælpe dig med at nå et sundt BMI. Intervaltræning er en af dem – det er bare om at komme i gang!

2

Opvarmning. Start med at varme op i fem minutter. Løb på stedet, gå en tur eller brug et sjippetov til opvarmningen.

3

Quick total-workout. Denne workout er delt i to dele. Del et består af ’hoppende udfald’ og ’edderkoppeudfald’. Del to består af armbøjninger og ’walkouts’. Træningsøvelserne vil udfordre hele din krop, og det er derfor vigtigt, at du udfører hver bevægelse perfekt hver gang. Selvom denne workout er kort er den tilgengæld intens, så prøv så hårdt som du kan.

Del 1: Start med 10 minutters ’hoppende udfald’ og 10 minutters ’edderkoppeudfald’. Gentag otte gange. 

Tip:
Hvordan udregner man BMI?

Med appen FreeBMI kan du udregne dit BMI. Det er derved nemt at finde din idealvægt. Prøv det med det samme!

Hurtig total træning
4

Slap af i to minutter, og fortsæt så med del to.

Del 2: 10 armbøjninger og 10 walkouts – øvelserne gentages otte gange. Armbøjninger kan være hårde, så det kan være nødvendigt at gøre øvelsen lidt nemmere. Hvis det bliver for meget, så kan du nøjes med fire eller fem armbøjninger per runde.

5

Husk at holde dig hydreret under øvelserne. Når du er færdig, er det desuden vigtigt at strække ud.

Sund BMI

Konklusion

Hvis du laver denne workout mindst tre gange om ugen, vil du hurtigt få drømmekroppen. Hvis du er overvægtig, vil det hjælpe dig til at tabe dig, så du kan opnå et sundt BMI. 

Held og lykke med træningen. Du skal ikke give op, når det bliver hårdt!

Share with your friends


Send

Stil et spørgsmål

Spørg os om lige det, du vil

Flere guider