Lyder dette velkendt for dig: Din familie eller venner kommer forbi i aften, du er nødt til at lave mad, du ved ikke, hvad du skal lave, og din pengepung er næsten tom? Læs videre og få en billig opskrift, der helt sikkert vil imponere dine gæster. For mindre end 40 kr. per person, kan du servere en lækker forret, hovedret og dessert.
Tre retters måltid for 40 kr. per person:
Cremet courgettesuppe
Her er hvad du behøver (til 4 pers.):
- 2 courgetter
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 250 ml creme fraiche
- 1 bouillonterning
- 1 liter vand
- 15 g mynte
- 1 teskefuld provencalske urter
- 12 teskefulde olivenolie
- en blender
Vask og skær courgetterne i små stykker. Hak løgene. Varm 4 teskefulde olivenolie op i en pande og steg løgene. Efter dette, tilføj så courgetterne, hvidløg og de provencalske urter, og steg i tre minutter. Tilføj bouillonterningen og en liter vand. Varm det op til kogepunktet. Lad det herefter langsomt koge.
Tag lidt mynte og skær det fint ud. Kom det i blenderen med 8 teskefulde olivenolie. Blend til det er en jævn substans og tilføj lidt salt og peber.
Bland suppen i blenderen til en jævn suppe. Tilføj ¾ af creme fraichen, og hæv temperaturen af suppen i et minut. Glem ikke at tilføje salt og peber for en bedre smag. Servér suppen i en skål med lidt mynteolie og creme fraiche. Du kan servere det med franskbrød eller ostestænger.
Ask a question
Ask us anything you want